Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Atıf Özbey

Partiler seçim startı vermişken…

Seçimler tam zamanında yapılırsa, yani Haziran 2023 tarihine bir yıl kalmıştır.

Ben başından itibaren seçimlerin zamanında yapılacağını savunuyorum. Siyasi partiler ve seçim kanunlarında yapılan son değişikliklerle de bana göre erken seçim rafa kaldırıldı.

Yasal olarak değişikler üzerinden bir yıl geçmesi gerekiyor. Bu tarih de Mayıs 2023 başına denk geliyor.

Son haftada CHP, partinin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun aldığı siyasi yasaklılık cezası ardında, Bursa mitingini İstanbul’a aldı. Miting haklı olarak, Sayın Kılıçdaroğlu’nun Millet İtifakı’nın Cumhurbaşkanı adaylığını ilan ettiği analizi ile gündeme oturdu.

AK Parti ise Adana’da Gençlik Şöleni düzenledi.

(NOT: Şölenden Konya’ya dönerken elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden 3 genç kardeşime Allah’tan rahmet, ailelerine ve AK Parti camiasına sabır niyaz ediyorum. Yaralanan evlatlarımıza acil şifalar diliyorum.)

Sayın Cumhurbaşkanın katıldığı şölene Sayın Erdoğan’ın, İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’e hitaben “Sultan Abdülhamid’e dil uzatan hanımefendiye sormak lazım, 33 yıl hasta dev diye takdim edilen Osmanlı’yı toprak kaybetmeden yöneten Abdülhamid’e dil uzatana, 2023 seçimlerinde haddini bildirecektir.” sözleri önemliydi.

Çünkü İYİ Parti Genel Başkanı sayın Meral Akşener Halk Tv’de katıldığı bir programda, Abdülhamid Han Osmanlı padişahı. O günün şartlarında oluşan demokrasi rüzgârlarının yansıması var. O tavır karşısında bir davranış biçimi var. Hürriyet ve İtilaf da var İttihat ve Terakki Cemiyeti de var. Bu bir istibdat sistemine karşı, istibdat rejimine karşı tekleşmeye tek adamlığa doğru giden bir sisteme karşı başkaldırıdır. Buranın öznesi eğer Abdülhamid ise bugünün öznesi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Onu söylemeye çalışıyorum.” demişti

Meral Hanımın 2.Abdulhamit Han ile ilgili sözleri önümüzdeki seçimlerde de sık gündeme gelecek sözlerdir.

Aynı gün DEVA Partisi de Gaziantep’te kurulduğundan bu yana ilk mitingini düzenledi. Miting yapılmak istenilen yerde yapılmadı. Valilik yasağına takıldı.

Bu üç miting seçim kampanyasının startıdır. DEVA mitinginin Valilikçe yasaklanmasının kabul edilebilir hiçbir yönü yoktur.

Sayın Erdoğan yasaklandığı için, Pınarhisar hapishanesine atıldığı için, toplantılarda konuşturulmadığı için, mitingleri Valiliklerce yasaklandığı için, kendisine “Muhtar bile seçilemez” denildiği için, bu millet onu 1994’ten beri; 27 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı seçti.

Bu tür yasaklar her zaman iktidara zararlı, muhalefete faydalı olmuştur.

Benden hatırlatması!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER