Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Van’da “KOBİ’ler için İşimi Yönetebiliyorum Eğitim Programı” yapıldı

VAN (AA) – Türk

VAN (AA) – Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Visa, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliği ve 30 banka ile “KOBİ'ler için İşimi Yönetebiliyorum Eğitim Programı” Van'da gerçekleştirildi.

Doğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DOĞUSİFED) ev sahipliğinde, kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda, iş insanları, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bir araya geldi.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, toplantıda yaptığı konuşmada, üretimin, istihdamın, ihracatın, oluşturulan katma değerin önemli bir bölümünü karşılayan KOBİ'lerin ve iş dünyasının, sorunlarına çözüm odaklı yaklaşımlarla katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Her şirketin bir hayal ve potansiyelden aldığı güçle yola çıktığını belirten Sönmez, şunları kaydetti:

“Başarıyı getiren de bu yolculuğu dönüştürecek esnekliğe, çevikliğe ve kararlılığa sahip olmaktır. Bu dönüşümleri tetikleyen değişimi zamanında yakalamak, çağın gerektirdiği bilgi birikimi ve teknolojiyi kullanarak ekonomimizin kapasitesini geliştirmek her zamankinden daha da önemli bir hale getiriyor. Dünya verimlilik odaklı bir üretim ve hizmet ekonomisine doğru dönüşürken, Türkiye'de bu değişimi gerçekleştirecek en önemli aktörler, hiç şüphesiz KOBİ'lerimizdir. Ekonomimizin yüzde 99,8'ini oluşturan, istihdamdan ihracata her alanda sorumluluk üstlenen KOBİ'ler emeği ve tutkusuyla değer yaratıyor. İstiyoruz ki her KOBİ, her şirket, her profesyonel, dönüşümün bu kadar hızlı ve kapsamlı olduğu çağımızda, gönül rahatlığıyla 'işimi yönetebiliyorum' desin. Bu yalnızca kendi varlıklarının sürdürülebilirliği açısından değil ekonomik kalkınmamız açısından da büyük önem taşıyor.”

Kurumların kapsayıcı ve bağımsız yapısını hep birlikte büyüteceklerini aktaran Sönmez, “Van, bölgesel bir çekim merkezi olmanın yanında, başta İran olmak üzere, doğu komşularımıza yakınlığıyla uluslararası ticaret açısından önemli bir köprüdür. Sosyal, ekonomik ve yapısal bir atılımla Van'ın potansiyellerini fırsata dönüştüreceğine olan inancım tamdır. Rusya, Azerbaycan, Ermenistan, İran, ve Irak gibi komşularımızın tamamıyla bir ticaret köprüsü oluşturan şehrimiz gerek tarım, gerek sanayi, gerekse ticaret alanında yaşayacağı sıçramayla bölgesel cazibesini artıracaktır.” diye konuştu.

– “Birçok başarı hikayesi gördük”

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton ise Türkiye ekonomisinin temel taşını istihdam ve üretimde aslan payını oluşturan küçük işletmelerin oluşturduğunu belirtti.

KOBİ'lerin dünyanın her yerinde olduğu gibi insanları yoksulluktan refaha çeken etkisi kanıtlanmış itici bir güç konumunda olduğunu anlatan Vinton, şunları söyledi:

“2019 yılından bu yana 'İşimi Yönetebiliyorum Eğitim Programı' çerçevesinde birçok başarı hikayesi gördük. Programımıza iklim değişikliğine dair bir odağı eklemiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yeşil dönüşüme dair eğitim müfredatını yeni partnerimiz Akbank sayesinde ekledik. İklim değişikliğini merkeze alan yeni bir programın ayağı daha olacak. UNDP olarak Avrupa Birliği yeşil mutabakatını da çok önemsiyoruz. Yeşil mutabakat sayesinde Türkiye'deki ihracatçılar Avrupa Birliği piyasasına ulaşabilecek. Bu açıdan çalışmayı çok önemli buluyorum.”

– “Üç bin KOBİ'ye finansal disiplin alanında eğitim verdik”

Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel de salgın nedeniyle tüketicilerin hızla dijital alışveriş ve ödeme yöntemlerine geçiş yaptığına, bu değişimin kalıcı hale geldiğine tanıklık ettiklerini söyledi.

Bu dönüşüme işletmelerin adapte olması gerekliliğini beraberinde getirdiğini anlatan Tezel, “Eğitim programı kapsamında şu ana kadar üç bin KOBİ'ye finansal disiplin ve dijitalleşme alanında eğitim verdik. Dijitalleşme içeriklerinin tamamını bitiren KOBİ'lere ise e-ticarete başlangıç ve dijital pazarlama destek paketleriyle işlerini dijital ortama taşımalarını sağladık. Eğitim içeriklerini ekosistemin ihtiyaçlarına göre düzenli olarak güncelliyoruz. Bu sene uluslararası ticaret, e-ihracat ve yeşil dönüşüm teması da eğitimlere eklendi.” ifadelerini kullandı.

Programa Van TSO Başkanı Necdet Takva, Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer ve DOĞUSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Erbay de katıldı.