Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Atıf Özbey

Güney Kafkasya hinterlandında parlayan yıldız: Kars Kafkas Üniversitesi

Kars Kafkas Üniversitesi 1992 yılında kuruldu ve o tarihten bugüne hızla büyüdü.

30 yılı geride bırakan Üniversite; 5 ayrı yerleşkede 11 Fakülte, 3 Yüksekokul, 9 Meslek Yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuarı, 3 Enstitü ve 18 Araştırma Merkezi olmak üzere toplam 45 akademik birim, 872 öğretim elemanı ve 20 bin öğrencisiyle bugün adından söz ettiren bir ilim ve irfan yuvası…

Sadece bulunduğu şehrin değil aynı zamanda Güney Kafkasya’nın da parlayan bir yıldızı…

Kafkas Üniversitesi son dönemde Can Azerbaycan’ın, Özerk Cumhuriyeti Nahçıvan’ın ve yine komşu ülkelerimiz olan İran ile Gürcistan’ın sayılı üniversiteleriyle ciddi işbirlikleri geliştirdi.

Geçen hafta Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu’yu ziyaret ettim.

Komşu ülkelerden bir heyet kalkıyor, yeni bir heyet oturuyor. Ziyarette bulunduğum gün Gürcistan Samtskhe-Cavakheti Devlet Üniversitesi Rektörü ve beraberindeki heyet Kafkas Üniversitesi’ndeydi.

Rektör Bey’in verdiği bilgilere göre bu yıl içerisinde İran’daki Tebriz, Tahran ve Kum-El Mustafa üniversiteleriyle işbirliği protokolleri imzalanmış ve karşılıklı öğrenci-akademik personel değişimi yapılması yönünde önemli adımlar atılmış.

***

Bilindiği üzere Kafkas Üniversitesi’nin Veterinerlik Fakültesi de ayrı bir öneme sahip. Bu fakültemiz, Türkiye’nin sayılı veterinerlik fakültelerinin başında geliyor.

Kuruluş tarihi Kafkas Üniversitesi’nin kuruluşundan önceye dayanıyor. 1982 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi’ne bağlı olarak eğitim-öğretime başlamış.

Tarım ve hayvancılık membaları olan başta Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır illerimiz için bu fakültemiz hayati bir önem taşıyor.

Nitekim Rektör Bey de Kafkas Üniversitesi’nin daha çok bu perspektif üzerine eğilmesini istiyor. Yani Türkiye’nin bugün can damarı haline gelen tarım ve hayvancılık projelerine yoğunlaşmaya çalışıyor.

Rusya-Ukrayna savaşında tarım ve hayvancılığın derin önemi kendisini tüm dünyaya en acı bir şekilde hissettirdi.

Bir tarım ülkesi olan Türkiye’de, Haberdeger.com olarak takip ettiğimiz Kars, Ağrı, Van, Ardahan, Iğdır, Hakkari ve Şırnak illeri, bu kapsamda ayrı bir önem arz ediyor.

Kafkas Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Hüsnü Kapu ve ekibi, muhataplarıyla Güney Kafkasya hinterlandında büyük gelişmelere imza atma yolunda düne göre bugün daha güçlü adımlarla ilerliyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER