Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Çukurca’da festival kapsamında dengbej ve müzik dinletisi

HAKKARİ (AA) – Hakkari'nin

HAKKARİ (AA) – Hakkari'nin Çukurca ilçesinde çeşitli etkinliklerle devam eden “4. Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali” kapsamında rafting açılış seremonisi yapıldı, dengbej ve müzik dinletisi sunuldu.

Irak sınırındaki Çukurca ilçesinde kentin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Caddesi'nde program düzenlendi.

Saygı duruşunun ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Kaymakam Hasan Kurt, ilçede bu festivalin yapılmasının önemli olduğunu söyledi. Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sonucu sağlanan huzur ve güven ortamında gençlere spor imkanı tanıdıklarını belirten Kurt, şöyle devam etti:

“Çukurca'mızda ve bölgemizde artık rafting her yaştan gencimizin yaptığı ve milli takıma sporcuların çıktığı bir branş haline geldi. Yapılan organizasyonlarda dereceler alan gençlerimizin geleceğinden umutluyuz. İlçeye 180 civarında fotoğraf sanatçısı geldi. Bu fotoğrafçılarımız Çukurca'nın tarihini, güzelliklerini, geleneklerini, düğün geleneğini fotoğraflayarak ilçenin görsel hafızasını oluşturuyorlar. Biz Çukurca'nın ve bölgenin geleceği konusunda umutluyuz. Her hafta yüzlerce yerli turisti ve inşallah ilerleyen zamanlarda yabancı turistleri ağırlayan bir Çukurca göreceğiz.”

Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı da ilçedeki gençlerin yaptıkları başarılı sportif faaliyetlerle övünmeleri gerektiğine vurgu yaparak, “Kahraman güvenlik güçlerimizin başarılı operasyonlar neticesinde Doğu ve Güneydoğu illerimizde sahayı sporla doldurmak adına bölgedeyiz. Her tarafta sporun getirdiği dostlukla, kardeşlikle diyeceğiz ki inadına dostuz, inadına kardeşiz. İnadına Çanakkale'den beri beraberiz diyeceğiz.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Ensar Dündar ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım'ın da konuşma yaptığı etkinlikte farklı illerden gelen 17 takımın sporcuları sahneye çağrılarak tanıtıldı.

Ardından dengbej ve müzik dinletisi sunulan programda Kaymakam Kurt ve protokol üyeleri, vatandaşlarla halay çekti.

Etkinliğe Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, Çukurca Emniyet Müdürü Yusuf Cankurtaran, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erkan Sağındık ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.