Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Halit Özer: Kars’taki bu uygulamanın başka hiçbir yerde örneği yok!

KARSOD Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, Kars’ta pazar günleri fırınların ekmek çıkarmaması sorununu gündeme taşıdı.

KARSOD Turizm Birliği Başkanı

Başka hiçbir ilde örneği bulunmayan bu uygulamanın Kars genelinde uzun süredir devam ettiğini belirten Başkan Özer, “Pazar günleri ekmek fırınları kapalı. Nerdeyse başka bir il de örneği bulunmayan bu uygulama Kars’ta yaşayan ve Kars’a gelen çok sayıda insanı olumsuz etkilemekte.” ifadelerini kullandı.

Pazar günlerin; ailelerin bir arada kahvaltı masalarına oturduğu, restoran ve kafe işletmelerinin yoğun olduğu, misafirlerin ağırlandığı, il dışından çok sayıda konuğun otellere geldiği bir gün olduğunu dile getiren Özer,  “Pazar günleri insanlarımızın taze ve sıcak ekmek bulmaması hatalı bir uygulama. Bu duruma bir çözüm bulunması gerekirken fırınların tamamen kapalı olması işletmeleri ve sivil halkı hayal kırıklığına uğratmakta.
Pazar günleri bazı ilçelerde bırakın taze ekmek bulmayı neredeyse ekmek yok. 21. yüzyılda böylesi bir uygulama tüm vatandaşlar tarafından olumsuz karşılanmakta.” diye konuştu.

Başkan Özer, açıklamasına şöyle devam etti;

“Özelikle turizm kenti olan şehrimizde bu uygulama, yerli ve yabancı turistlerin bile dikkatini çekerek bir takım cevapsız şikayetler doğurmakta. Bu hususun ilgili yetkililer tarafından çözüme kavuşturulması arzusundayız.
Elbette ki emekçi fırın çalışanlarımızın da izin ve istirahat hakları iş verenler tarafından dengeli bir şekilde çözülerek yapılması gerekmekte.

Pazar günü kapalı olmanın inisiyatif ve yetkisi tamamen işverene bağlı olarak uygulamanın hayata geçmesi gerekir.

Kars Belediyesi ile ortak biçimde de bu süreç düzeltilebilir. Örneğin esnafın izin yaptığı Pazar günleri Halk Ekmek çıkarılabilir. Böylece bu mağduriyet büyük ölçüde düzeltilebilir.”

Başkan Özer, bu konuda vatandaşlarla bir anket yapılabileceği önerisini de sunarak sözlerini noktaladı.