Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars’ta kendisini rahatsız eden kişiyi öldürdüğü öne sürülen genç kız tahliye edildi

KARS (AA) – Kars'ın


KARS (AA) – Kars'ın Arpaçay ilçesinde, kendisini rahatsız ettiği iddiasıyla tartıştığı kişiyi köy meydanında öldüren lise öğrencisi Azra E'nin “tahrik altında kasten öldürme” suçundan 12 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başladı.

Kars 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Azra E, tanıklar ve taraf avukatları katıldı.

Azra E, savunmasında, maktul Birdal Doğan ile aynı köyde yaşadıklarını ve komşuları olduğunu söyledi.

Doğan'ın 14 yaşından beri kendisini rahatsız ettiğini öne süren Azra E, “Maktul olay gününe kadar beni sürekli rahatsız ediyordu. Maktulün bana karşı ilk eylemi 2019'da meydana geldi. Çeşmeye su almaya gitmiştim. Yanıma gelip kolumdan tutarak 'Ben seni seviyorum, karımı sevmiyorum, eşimi boşayacağım, seni karım yapacağım' dedi. Ben de kendisine amca diye hitap etmiştim. Bu sözleri duyunca şok geçirdim. Neden böyle dediğini sordum, aşık olduğunu söyledi. Eve geldim, anneme anlattım.” dedi.

Azra E, Doğan'ın sosyal medya hesaplarından ve telefondan da kendisini rahatsız ettiğini iddia ederek, şunları kaydetti:

“Kızı adına sosyal medya hesabı açarak arkadaşlık isteği gönderdi, mesaj attı. İstekleri kabul etmedim. Olaydan 3-4 ay önce eşi bizim eve gelerek hesabın eşine ait olduğunu söyledi. Böylece hesabı maktulün kullandığını öğrendim. Oğlunun da hesabından mesaj atıyordu. Numarasını gizleyerek beni arıyordu. Olaydan 1 yıl önce evin önünde halı yıkarken bana bakıp 'Motoru, traktörü sattım, seni seviyorum, benimle kaç seni karım yapacağım' dedi. Bu tür söylemleri olay gününe kadar devam etti.”

Maktulün kendisini kaçırmak için planlar yaptığını anlatan Azra E, savunması şöyle tamamladı:

“Okuldayken arkadaşım yanıma gelerek 'Sakın dışarıya çıkma, seni kaçıracaklar' dedi, Arkadaşıma beni kaçırmasına yardım etmesi için para teklifinde bulunmuş. Abime haber verdim. Babam ve dayım bunun üzerine maktulü darp etmişler. Okulda yatılı olarak kalıyordum. Olay günü annem ve abim hastaneye gideceğinden yardım etmek amacıyla evde kaldım. Maktulden korktuğum için hayvanları normalde suya ben götürmezdim, o gün mecburen ben götürdüm. Çeşmenin oradan bana bakıyordu, Birdal Doğan'dan korktuğum için mutfakta bulunan tabancayı yanıma aldım. Çeşmeye vardığımda maktul bana 'Seni karım yapacağım, senin üzerinden para kazanacağım' dedi ve üzerime geldi. Ben de korktum, cebimdeki silahı çıkarttım. O da ban 'Vur, vur' dedi. Bunun üzerine gözüm kapalı maktulün üzerine ateş ettim. Amacım maktulü korkutmaktı, öldürme kastım yoktu. Pişmanım, tahliyemi talep ediyorum.”

Tanık ve avukatları dinleyen mahkeme heyeti, atılı suçun vasıf ve mahiyeti, delillerin toplanmış olması, sanığın delil karartma ihtimalinin bulunmaması, aleyhindeki mevcut delil durumu ve tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alarak sanık Azra E'nin tahliyesine karar verdi.

Tahliye kararına sevinen Azra E, gözyaşlarına hakim olamadı.

Azra E'nin avukatı Sinan Erdağı, gazetecilere, olayın çok vahim ve trajik olduğunu ifade ederek, “Yargılama tutuklu olarak devam etmekteydi. Mayıs ayında Türk Ceza Kanunu'nun 123. maddesine 'Israrla Takip Suçu' diye bir fıkra eklendi. Bu sosyal medya, iletişim araçları ve fiziki takip ile insanları rahatsız eden kişilerin cezalandırılması ile ilgili bir madde. Azra bu fıkranın doğrudan mağduruydu. Yine müvekkilim cinsel saldırı suçunun mağduruydu, tacizlerin mağduruydu. Bugün Türk adaleti hakikaten cesurca bir karar vererek ilk duruşmada müvekkilim Azra'yı tahliye etti.” şeklinde konuştu.

– Olay

Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Kardeştepe köyünde kendisini rahatsız ettiği iddiasıyla 28 Şubatta tartıştığı Birdal Doğan'ı evinin yakınındaki köy meydanında silahla vurarak öldüren Şehit Engin Yılmaz Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Azra E. hakkında hazırlanan iddianamede, “tahrik altında kasten öldürme” suçundan 12 yıla kadar hapis istenmişti.