Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri düzenlendi

VAN (AA) – Van,

VAN (AA) – Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Van'da Emniyet Kavşağı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle Beşyol Meydanı'na kadar “Demokrasi Yürüyüşü” gerçekleştirdi.

Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda şehitler için dualar edildi, Kuran-ı Kerim okundu.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların görsellerinin paylaşıldığı sinevizyon gösteriminin yapıldığı etkinlikte, sancak koşusunda sporcuların taşıdığı bayrak, Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı'ya takdim edildi.

Balcı, Türk milletinin bir ve beraber olduğu, liderine, ülkesine, birliğine, beraberliğine sahip çıktığı zaman aşamayacağı hiçbir problemin olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

“15 Temmuzda Türk milleti bize bir sürü şeyi kanıtladı. Öncelikle devletine ve milletine kasteden hainlere asla geçit vermeyeceğini kanıtladı. Kendi seçtiği yöneticilerine, meclisine, liderine karşı kastetmek isteyenlere asla geçit vermeyeceğini kanıtladı. Kendi hakkına, hukukuna, menfaatine kastetmek isteyenlere asla taviz vermeyeceğini kanıtladı. Geleceğine, devletine, istiklaline, istikbaline sahip çıktı. Bu, bizim milletimizin ne kadar büyük bir millet olduğunu gösteriyor. “

AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar ise 15 Temmuz gecesinde Van'da on binlerin alanda olduğunu ifade etti.

15 Temmuz gecesine ait görüntüleri izlerken gözyaşlarına hakim olamadığını anlatan Gülaçar, “Evinizden çıkarken, şu meydana gelirken hanginiz oyun oynamaya veya mitinge gider gibi bir hesapla geldiniz. Her biriniz belki burada şehit olabilirim, belki bende burada bir olay ile karşılaşabilirim inancıyla geldiniz, imanıyla geldiniz ve o yüreğinizi o şerefli duruşunuzu sergilediniz.” dedi.

Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz'la ilgili konuşması katılımcılara dinletildi. Müzik, şiir, ilahi dinletisi ve tiyatro gösterisiyle devam eden programın ardından camilerde sela okundu.

– Bitlis

Bitlis Valiliğince Ticaret Merkezi önünde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kur'an-ı Kerim ve şiirlerin okunmasının ardından ilahiler seslendirildi, yarışmalarda dereceye girenlere ödül verildi.

Türk bayraklarıyla programa katılanlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının dinletilmesinden sonra milli sporcuların taşıdığı sancak Vali Oktay Çağatay'a teslim edildi.

Programda konuşan Çağatay, 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü hainlerin kurşunları ve bombaları altında son nefeslerini veren şehitlere rahmet, gazilere de sağlık ve sıhhat diledi.

Menfur terör eylemini bir kez daha şiddetle ve nefretle kınadığını belirten Çağatay, “Hain darbe girişimiyle vatan ve milletimizin birlik ve bütünlüğün parçalanması amaçlanmış, demokrasimiz ve milli irademiz ortadan kaldırılmaya çalışılmış ve demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir. Bu menfur kalkışma girişimi milletimiz, demokrasimiz ve istikbalimiz nezdinde en üst seviyede lanetlenmiştir.” diye konuştu.

AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar ise 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin, bu millete, memlekete, yurda bayrağa ve ezana yapılan en büyük ihanet olduğunu ve ikinci bir emsalinin bulunmadığını ifade etti.

Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay da “Savunma sanayisi, eğitim, sağlık gibi her alanda büyüyen bir Türkiye'yi, e-muhtıra ve olaylarla durdurmak istediler. 17-25 Aralık'tan sonra ülkenin ne kadar güçlendiğini de gördüler ve altın vuruş yapmak istediler. Bu altın vuruş tarihi de 15 Temmuz'dur.” dedi.

Programa, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Deniz İnan, Başsavcı Vekili Sinan Şaşkan, Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ayhan Yılmaz, Emniyet Müdürü Celal Özcan, Müftü Mehmet Faysal Geylani, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

– Hakkari

Valilik önünde düzenlenen programda saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okundu.

Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, yaptığı konuşmada, yurt içi ve yurt dışında terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü, bunun neticesinde de büyük başarılar elde aktardı.

Devlet ve millet olarak varlıklarına yönelen tehditler ve saldırılar karşısında gereğini yaptıklarını dile getiren Akbıyık, “Asla başaramayacakları gün gibi aşikar olduğu halde terör örgütlerinin ısrarla üzerimize saldırılmasının gerisindeki amaçlarını ve destekçilerini tabii ki biliyoruz. 15 Temmuz, Türkiye'yi bölme ve iç savaş çıkarma hevesindeki dış güçlerin, FETÖ'cülerin, darbecilerin millet duvarına çarptığı tarihtir.” ifadelerini kullandı.

Etkinlikler kapsamında düzenlenen sancak koşusunun ardından sporcuların taşıdığı bayrak Akbıyık'a takdim edildi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz'a ilişkin konuşması dinletildi.

Çeşitli gösterilerin yapıldığı program, İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu'nun dua etmesi ve çorba ikramıyla son buldu.

Programa, vali yardımcıları, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, Durankaya Belde Belediye Başkanı İsmail Demirci, Büyükçiftlik Belde Belediye Başkanı İsmail Rüştü Zeydan, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

– Muş

Belediye Meydanı'nda 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi'nin gezilmesiyle başlayan program, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının ekrana yansıtılmasıyla devam etti.

Sancak koşusunda derece alan sporculardan sancağı teslim alan Vali İlker Gündüzöz, hain darbe girişiminin üzerinden 6 yıl geçtiğini, ülkenin her yerinde insanların darbe girişimine karşı sokaklara çıktığını, hiçbir şeyden korkmadan mücadele ettiğini söyledi.

Milletleri millet yapan durumların zor anlar olduğunu vurgulayan Gündüzöz, “Tarihimizde de benzer örnekleri var ama 15 Temmuz'da, hain darbe girişimi kadar kalleşçe yapılanına hiç rastlamamıştık. Hainlerden her zaman dikkatle sakınmak gerekir ama dost görünüp, içinden görünüp de arkadan kalleşçe yaklaşanlara karşı daha dikkatli olmak gerekir.” dedi.

Bugün ortaya konulan tabloyu şehitlere borçlu olduklarını belirten Gündüzöz, şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, onun çağrısıyla memleketin her köşesinden tüm insanımız demokrasi için, Cumhuriyet için, bayrak için, ezan için sokaklara, meydanlara çıkmıştır. Bu bizim gücümüzdür. Bugün eğer ezanımız okunuyorsa, bayrağımız dalgalanıyorsa bu aziz milletin ferasetiyledir. Buradan tekrar söz veriyoruz. Muş meydanı şahit olsun, bu meydandaki bayraklar şahit olsun; asla ve asla bu vatan bırakılmayacaktır, bu bayrak indirilmeyecektir, bu ezan susturulmayacaktır.”

Belediye Başkanı Feyat Asya ise “Millet olarak 15 Temmuz gecesi herkesin kendi bölgesinde namusu, özgürlüğü, izzeti için adeta etten duvar ördü. Allah cesaret verdi, güç verdi hainler bertaraf oldu. Bu millet onlara haddini bildirdi.” dedi.

Konuşmaların ardından Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından müzik dinletisi sunuldu, şiirler okundu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesiyle sona eren programa, Garnizon Komutanı Piyade Albay Serhat Ulucan, vali yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Engin Kaloğlu, İl Jandarma Komutanı Albay İlhan Şen, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve kent sakinleri katıldı.