Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Hakkari’de Kur’an kursu öğrencileri temizlik kampanyası başlattı

HAKKARİ (AA) – Hakkari'de

HAKKARİ (AA) – Hakkari'de Aksa Cami Yaz Kur'an Kursuna katılan öğrenciler ile kurs görevlileri, temizlik kampanyası başlattı.

Müftülükten yapılan açıklamaya göre, “Çevreme duyarlıyım mahallemi seviyorum” sloganıyla başlatılan temizlik kampanyasına, Hakkari Belediyesinin temizlik görevlileri de destek verdi.

Aksa Cami imam hatibi Medeni Kazak, görevlerinin sadece kursa gelen öğrencilere Kur'an-ı Kerim'i ve temel dini bilgileri öğretmek olmadığını söyledi.

Öğrencilere çevreye karşı duyarlı olmayı öğretmek, ekolojik denge ve hijyenik ortamda yaşamanın önemini anlatmanın da görevleri arasında bulunduğunu belirten Kazak, “Bu kapsamda öğrenci ve velileriyle görüş alışverişinde bulunduktan sonra kampanyayı başlatmayı uygun bulduk. Öğrenciler, kampanyaya gönülden destek verdi. Hakkari Belediyesi görevli temizlik görevlileri de çöp poşeti ihtiyacımızı karşılamanın yanında bizzat çalışarak kampanyaya katkı sundu. Kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Etkinliğe katılan öğrenciler, kurs görevlileri ve belediye çalışanlarıyla birlikte farkındalık oluşturmak amacıyla cadde ve kaldırımlardaki çöpleri topladı.