Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Atıf Özbey

Ben sordum Başkan Yıldırım yanıtladı: Ekrem İmamoğlu güç zehirlenmesi yaşıyor!

Ümraniye, İstanbul’un her bakımdan önemli ilçelerinin başında gelir. İlçenin Belediye Başkanı Sayın İsmet Yıldırım, başından itibaren Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşlarından…

Randevu almakta zorlanmazsınız. Programı yoğunsa özel kalemi sizi mutlaka sorumlularla bir araya getirir. Sayın Başkan, tam bir halk adamıdır.

2019’daki Ümraniye’deki seçim sonucu tablosu da bu gözlemimi destekliyor.

Ümraniye – 31 Mart Seçim Sonucu

Ben de Ümraniye Belediyesi’nin çalışmalarını ilk ağızdan dinlemek ve sizlere anlatmak için çaldım Sayın Başkan’ın kapısını;

Soru: Sayın başkan, yeşil alanlara çok mu yoğunlaştınız? Bu konudaki çalışmalarınızı öğrenebilir miyiz?

Başkan: Ümraniye ve komşularımızın yeşil alana çok ihtiyacı var. Büyük bir şehir parkı olan Ümraniye Millet Bahçesi’ni halkımızın hizmetine sunduk. Üç millet bahçesi için de çalışma yürütüyoruz. Ayrıca mahallelerimizde yeni parklar yaparak, mevcut olanları da revize ediyoruz. Göreve geldiğimizden beri Ümraniye’de 3200 metrekarelik yeşil alan oluşturduk. 3,5 milyon metrekarelik ormanlık alanımızda da ıslah çalışmaları yapıyoruz. İlçe sakinlerimizin yeşil alan ihtiyacını karşılama hususunda kararlıyız.

Soru: İsmet Bey, hemşehri dernekleriyle de güzel bir diyaloğunuz var. Anadolu’daki köylerde de çekimler yaptırıyorsunuz. Bu proje ile neleri hedefliyorsunuz?

Başkan: Ümraniye’de 25 civarında şehrin hemşehri derneği var. Derneklerin daha uygun bir zeminde üyelerine hizmet vermeleri için kendilerine yardımcı olmaya gayret ediyoruz. Bu noktada, 60 dönümlük bir alanı kendilerine ayırıp, hizmet verecekleri bir hâle getirmeyi planlıyoruz.

Mavi Karadeniz TV bu çerçevede Ümraniye’de yaşayan, başta Sivas, Trabzon, Kars, Rize ve diğer illerde köyleri olan hemşehrilerimizin oradaki değişiklik ve gelişmelerden haberdar olmaları, bir nebze de olsa sıla özlemi giderebilmeleri için çekimler yapma teklifinde bulundu. Bu çekimler başta 15-20 köyde yapıldı. O köylerin okulları, çeşmeleri, camileri ve diğer yaşam alanlarında dronlarla çekimler yapıldı. Böylelikle köyün kültürü, folkloru, gelenek ve görenekleri röportajlarla kayıt altına alındı. Yayınladığımızda sadece Ümraniye ve İstanbul’dan değil Avrupa’dan da geri dönüşler aldık. Bu bizi çok duygulandırdı. Yerinde bir proje oldu. Mavi Karadeniz TV’ye teşekkür ediyorum.

“Ekrem İmamoğlu Güç Zehirlenmesi Yaşıyor”

Soru: Ak Partili belediyeler olarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu ile birlikte çalışma ortamınız nasıl? Projelerinizi destekliyor mu? Uyumlu çalışabiliyor musunuz?

Başkan: Maalesef uyumlu bir çalışma ortamımız yok. Kendisi güç zehirlenmesi yaşıyor. Alanlarında yetkinliği olmayan bir kadroyla çalışıyor.

Sn. Cumhurbaşkanımızın 1994’te başlayan başkanlığıyla birlikte oluşan sistemi yok etti. Kendisi belediye çalışmalarıyla ilgilenmiyor, başka işlerle meşgul. Kendisiyle bir konuyu görüşmek için aylarca bekliyoruz. Görüştükten sonra da bir netice alamıyoruz. Çalışma kadrosunda İYİ Parti, Saadet Partisi, HDP, DHKP-C’den insanlar var. Gördüğümüz kadarıyla belediyede bir karışıklık söz konusu. Aynı anda 10 farklı metro yaptıklarından bahsediyor. Hepsi de eski projeler. Hiçbiri tamamlanmış değil. Bunları sık sık dile getireceğine, bir tanesini bile bitirebilseydi biz onu da alkışlardık. Kadıköy’de ya da Beşiktaş’ta da bitirdiği herhangi bir projesi de yok. Durum oralarda da içler acısı. Maalesef yazık oluyor İstanbul’a. Olan tüm İstanbullulara oluyor. Dediğim gibi, Ekrem Bey güç zehirlenmesi yaşıyor. Umarım bir an önce oturduğu koltuğun farkına vararak sorumluluklarını yerine getirir.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER