Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Iğdır Üniversitesi ile Nahçıvan Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolleri İmzalandı

Iğdır Üniversitesi ile Nahçıvan Üniversitesi arasında Erasmus+ ve akademik iş birliklerini kapsayan ikili protokoller imzalandı.

Iğdır Üniversitesi ile Nahçıvan

Nahçıvan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurlana Aliyeva, Erasmus+ ve akademik iş birlikleri kapsamında protokoller imzalamak üzere beraberindeki heyet ile birlikte Iğdır Üniversitesine geldi.

Heyeti Üniversitenin Uygulama Otelinde karşılayan Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, imza töreni öncesinde misafirlere Iğdır Üniversitesini gezdirerek çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ardından da Rektörlük makamında düzenlenen imza törenine geçildi.

Protokol metinlerini mevkidaşı Prof. Dr. Aliyeva ile birlikte imzalayan Rektör Alma, daha sonra bir açıklama yaparak, söz konusu protokollerin kapsamı ve önemine değindi.

İmzalanan iş birliği protokolleri sayesinde bundan sonraki süreçte Nahçıvan Üniversitesi ile öğrenci, akademik personel değişimi ve bilimsel çalışmalar gibi pek çok alanda ortak projeler yürütüleceğini belirten Rektör Alma, şunları kaydetti;

“Bildiğiniz gibi ülkemizin kardeş ülke Azerbaycan ile olan ilişkisi, ‘iki devlet tek millet’ anlayışı çerçevesinde her geçen gün daha fazla derinleşiyor. Biz de Iğdır Üniversitesi olarak yükseköğretim alanında da ilişkilerimizi geliştirmek adına büyük bir özveri ortaya koyuyoruz. Bu kapsamda bugün Nahçıvan Üniversitesi ile imzaladığımız iş birliği protokolleri bizim için çok önemli. Karşılıklı iş birliği çerçevesinde paydaşımız Nahçıvan Üniversitesi ile önemli projeler hayata geçireceğimize inanıyorum. Protokollerin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

İmza töreni günün anısına fotoğraf çekimi, hediye takdimi ve iyi niyet temennilerinin ardından sona erdi.

Heyet, törenin ardından Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ile birlikte tuz mağaraları ve Tuz Terapi Merkezi’ni gezmek üzere Tuzluca’ya geçti.