Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Paşinyan’dan ‘Türkiye’ açıklaması: Rusya’nın da yardımıyla ilişkileri geliştirmeyi umuyoruz

Doğu Ekonomi Forumu’nda konuşan Ermenistan Başbakanı Paşinyan, “Rusya’nın da yardımıyla Türkiye ile ilişkileri geliştirmeyi umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Doğu Ekonomi Forumu'nda konuşan

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ankara-Erivan ilişkilerinde normalleşme sürecine dair açıklamalarda bulundu. Rusya’nın Vladivostok kentinde düzenlenen ve Vladimir Putin’in de katıldığı Doğu Ekonomi Forumu’nda konuşan Paşinyan, “Rusya’nın da yardımıyla Türkiye ile ilişkileri geliştirmeyi umuyoruz” dedi. Türkiye ile görüşmelerin başladığını söyleyen Paşinyan, “Bu konuda Ermenistan’ın stratejik müttefiki ve Azerbaycan’ın yakın ortağı konumundaki Rusya’nın desteğine güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

Sınırları 1993 yılında karşılıklı olarak kapatan Ankara ve Erivan’ın Aralık 2021’de başlattığı normalleşme süreci kapsamında iki ülke özel temsilci atamış, bu temsilciler ilk kez ocak ayında bir araya gelmişti.

Ermenistan hükümeti, normalleşme süreci kapsamında önce, Dağlık Karabağ savaşı sonrası Türk mallarına uyguladığı ambargoyu 1 Ocak’tan itibaren sona erdireceğini duyurdu. Şubat ayı itibarı ile iki ülke arasında doğrudan uçuşlar başladı.