Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

ABD Temsilciler Başkanı Pelosi’den Ermenistan ziyaretinde küstah açıklamalar!

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Ermenistan’a giderek son günlerde yeniden şiddetlenen çatışmalardan Azerbaycan’ı sorumlu tuttu. Pelosi ayrıca sözde Ermeni soykırımı iddiasını da tekrar gündeme taşıdı.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalar son günlerde yeniden şiddetlenirken Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Ermenistan’a dikkat çeken bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret öncesi ‘soykırım’ paylaşımı

Pelosi, ziyareti öncesinde Twitter hesabından bir paylaşım yaparak, Ermenistan’a giden heyet ziyaretinin “Osmanlı İmparatorluğu tarafından 1,5 milyon Ermeni’nin öldürülmesini soykırım olarak tanınması” ve ABD Başkanı Joe Biden tarafından “Ermeni soykırımının” resmen tanınmasını takip ettiğini belirtti.

Bağımsızlık sonrası ilk düzey ABD teması

Ziyaret hakkında ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi’nin resmi internet sitesinden yayınlanan açıklamada ise Ermenistan’ın bağımsızlık ilanından sonra ülkeyi ziyaret eden en üst düzeydeki ABD’li politikacının Nancy Pelosi olduğu vurgulandı.

Son dönemde yeniden şiddetlenen çatışmalardan Azerbaycan’ı sorumlu tutan Pelonsi, “Bu saldırılar, Azeriler tarafından başlatıldı bunun bilinmesi gerekiyor” dedi.

Rusya’nın müttefiki olarak bilinen Ermeni tarafına destek açıklayan Pelosi, Erivan’ın savunma ihtiyaçlarının neler olduğunu dinlediğini söyledi. Pelosi, ayrıca iki ülke arasındaki gerginliği ‘ demokrasi ile otokrasi arasındaki mücadele’ olarak niteledi.

Sözde Soykırım Anıtı’nı Ziyaret Etti

Pelosi, ziyaret kapsamında Erivan’daki sözde soykırım anıtına da giderek anıta çelenk bıraktı.