Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Atıf Özbey

Yeniden Refah Partisi Olağan Kongresi’ne dair izlenimlerim

Yeniden Refah Partisi, 6 Kasım Pazar günü 2. Olağan Kongresini Ankara Arena’da gerçekleştirdi.

Basın için gelen davetiyede başlama saati 10.00 olarak belirtildiği için öncesinde locada yerimizi aldık.

Tüm hazırlıklar, sloganlar ve şarkılar Erbakan Hocamızı ve Refah Partisi’ni andırıyordu. Organizasyon, kalabalık, heyecan, herkesin ortak kabulü mükemmeldi.

Yurtdışından çok sayıda misafirin yanı sıra yabancı büyükelçiliklerden katılım üst düzeydeydi.

Yabancı misafirlerden Selahaddin Eyyubi’nin torunu ve Saddam Hussein’in torunu salona damgasını vurdu.

Saadet Partisi hariç siyasi partilerin genelinin temsilcileri hazır bulundu. Misafirlerin içerisinden en yoğun alkışı TBMM eski başkanı Sn. Bülent Arınç (Sn.Arınç aynı takdir ve alkışı geçen hafta sonu 30 Ekim’de Saadet Partisi 8. Olağan Kongresinde de almıştı) Filistin’in Ankara Büyükelçisi, Selaheddin Eyyubi’nin torunu ve Saddam Hussein’in torunu aldı.

Genel Başkan Sayın Fatih Erbakan’ın konuttan çıkışı salon önüne kadar salona canlı olarak yansıtıldı. Arenaya vardığında, salonun dışındaki kalabalığı görme imkanımız oldu.

Tıka basa dolu salonun içerdeki kalabalıktan çok daha fazlası dışardaydı. Sayın Erbakan, seçim otobüsü üzerinde kalabalığa 20 dakikalık bir konuşma yaptı. Dışarıdaki konuşma maalesef içeriye aktarılmadı.

Genel Başkan Sn. Erbakan’ın salona girişi, “Refah’ın vakti geldi şarkısı”, “Mücahit Erbakan” sloganı Milli Görüş tarihiyle bütünleşti ve tam duygusallık arenaya hakim oldu.

Salonun iç düzeninde tabiri caizse kesenin ağzı tam açtırılmış, detaylar çok iyi hesaplanmış.

Fatih Bey yüksek platformun üzerinde tüm salonu gezerek selamladı. YRP MKYK üyesi ses sanatçısı Davut Güloğlu’nun şarkıları salonun heyecanını oldukça yükseltti.

Ve gelelim Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan’ın Bey’in konuşmasına;

Sayın Erbakan tam olarak saat 12:00’de kürsüde konuşmaya başladı.

Açılış konuşması, divan teşekkülü, yurtiçi ve yurtdışı misafirlerin takdimi iki saatlik uzun bir süreyi aldı. Genel Başkan’ın konuşması bir buçuk saat sürdü.

Konuşmasını promterden değil, irticalen yaptı.

Önündeki notlara zaman zaman baksa da tüm alanlardaki projelerle, rakamlarla, vaatlerle, eleştirilerle dopdolu olan konuşmasını irticalen yapması son derece ilgi çekiciydi.

İlk 30 dakikayı Milli Görüş davasına ve Erbakan Hocamıza ayırdı. Bu bölümde salonun reaksiyonu ve duygusallığı oldukça yüksekti.

Her cümlesi yoğun bir şekilde tezahüratlarla alkışlandı. Şöyle seslendi salona Fatih Bey;

“Bu dava ‘Korkar mı Nemrut’un ateşinden İbrahim olursa insan, Hodri Meydan, Hodri Meydan, Hodri Meydan!’ diye haykıran Erbakan Hocamızın davasıdır!”

Erbakan Hocamız 11 yıl önce vefat ettiğinde; bu film koptu diyenler olmuştu. Biz ta o zaman söylemiştik; “Film kopmadı, film yeni başlıyor” demiştik.

Yeniden Refah Partisi Sn. Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın Ankara Arena’daki Partisinin 2. Olağan kongresi ile liderliğinin yeni bir fazına geçtiğini söylüyorum. Hadi hayırlısı…!

Kongrenin tüm Milli Görüş camiasına ve Yeniden Refah Partisi’ne hayırlı olmasını Cenab-ı Hak’tan diliyorum.

Ayrıca dönüş yolunda Kayseri’de trafik kazası geçiren YRP’lilere acil şifalar, Sayın Erbakan’a da geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER