Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Kutfettin Fırat Şan

Şey dedim kendi kendime

Beni tutuklayan, beni alıkoyan sonbaharın yoğun yağmurlarından birinin altındaydım. Duygular yoğun, aklım duraksız ve cevap veriyordu suallerime; bu kadar duygu hengamesini bize yaşatan sonbaharı yaşatan yine Allah’tır. Bizi yaşatan, bizi yaşatan şeyleri yaşatan yine Allah’tır.

“Şey” dedim kendi kendime; fark etmeyen her bir şey! Başına herhangi bir şey getirebileceğin her şey yine Allah’ındır. Duygular; duyguların kaleme döküldüğü an; şiirlemelere, güzellemelere dönüşen duygular yani o şey ve o şeyler yine Allah’ındır!

Yağan yağmurların yeşertmesini, dökülmüş yaprakların diriltmesini, renk cümbüşlerinden göğe dalmış zikirlerin eşliğini, ruhun yerden göğe yükselmesini yani bizi şey yapan o şey ve o şeylerin sahibi yine Allah’tır!

“Şey” dedim kendi kendime; ne olursa olsun fark etmeyen her bir şey! Sonuna ne koyarsan koy, lazım gelen bir sahip var, işte o Allah’tır. İnsanlar; mutluluğu, hüznü hisseden; yaşayan, yaşadığı her anı yaşatan insanlar, işte o insanlar ve insanlarla beraber olan o şey ve o şeyler yine Allah’ındır!

Biliyorum; bilmemi yaratan, bildiklerimi yaratan yine Allah’tır; Allah Azze ve Celle…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER