Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Savunma Bakanları arasında “Üçlü Görüşme Sonuç Bildirgesi”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Org. Zakir Hasanov ve Gürcistan Savunma Bakanı Juansher Burchuladze, “Üçlü Görüşme Sonuç Bildirgesi”ni imzaladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi

Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Savunma Bakanları Toplantısı; Millî Savunma Bakanı Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ve Gürcistan Savunma Bakanı Juansher Burchuladze’nin katılımıyla Kayseri’de gerçekleştirildi.

“Üçlü Görüşme Sonuç Bildirgesi”nin imzalanmasının ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Bakan Akar, Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Savunma Bakanları Toplantısı’nın bu sene dokuzuncusunun gerçekleştirildiğini belirtti.

İki devlet tek millet

Dost, kardeş ve müttefik ülkeler Azerbaycan ve Gürcistan’ın Savunma Bakanlarını Kayseri’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başlayan Bakan Akar, Azerbaycan’ı “iki devlet, tek millet” anlayışıyla kederde ve kıvançta bir ve beraber olduğumuz “can kardeşimiz” olarak nitelendirdi.

İki ülke arasındaki kardeşliğin en güzel örneğinin “Tek Vatan Harekâtı” sırasında sergilendiğini hatırlatan Bakan Akar, Gürcistan’ı da köklü tarihî bağların olduğu kadim dost ve değerli bir komşu ifadesiyle tanımlayarak Gürcistan’ın Kafkasya’nın istikrarında oynadığı önemli ve yapıcı role vurgu yaptı.

Azerbaycan, Türkiye ve Gürcistan’ın oluşturduğu sinerjinin bölgede büyük etki uyandırdığını aktaran Bakan Akar, şunları söyledi:

“Bu zirvede Güney Kafkasya Bölgesi konusunda ortak bir vizyonu paylaşan meslektaşlarım Sayın Juansher Burchulazde ve Sayın Orgeneral Zakir Hasanov ile ülkelerimizi ilgilendiren mevcut ve potansiyel iş birliği konularını geniş bir perspektifle ele aldık. Ayrıca küresel ve bölgesel gelişmelere ilişkin bilgi ve görüş alışverişinde bulunduk. Barış dolu bir geleceğin tesis edilmesi düşüncesinden hareketle üç ülke arasındaki iş birliği, savunma ve güvenlik konuları ile savunma sanayi dâhil olmak üzere artarak devam ediyor.

Ülkelerimizin ortak yarar ve beklentilerine hizmet edecek şekilde çalışmaları yönlendirme gayretindeyiz. Nitekim 2020’de ‘Savunma Alanında İş Birliği Mutabakat Muhtırası’nın yürürlüğe girmesiyle savunma ve güvenlik alanlarında önemli mesafeler katettik. Ülkelerimiz arasındaki stratejik ortaklığın ve iş birliğimizin bundan sonra da geliştirilmesi, genişletilmesi büyük önem arz etmektedir.”