Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Deprem sonrası ilk yardım Azerbaycan’dan

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Türkiye’ye 370 kişilik arama kurtarma ekibinin gönderileceğini duyurdu.

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı,

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye’de meydana gelen şiddetli depremin etkilerinin ortadan kaldırılması ve arama kurtarma çalışmalarına destek amacıyla Türkiye’ye yardım edilmesi talimatı verdi.

Açıklamaya göre, talimat gereği ilk olarak 370 kişiden oluşan arama kurtarma ekibi Türkiye’ye hareket edecek.

Aliyev’den taziye mesajı

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Aliyev mesajında, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve kardeş Türkiye’nin birçok yerinde hissedilen şiddetli deprem sonucu çok sayıda can kaybı ve yıkım haberi bizleri derinden üzdü.

Bu zor zamanda her türlü yardıma hazır olduğumuzu ifade ediyor, size, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türkiye halkına şahsım ve Azerbaycan halkı adına taziyelerimi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyor, depremin etkilerinin bir an önce ortadan kalkmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.