Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Atıf Özbey İstanbul 1. Bölgeden aday adaylığını açıkladı: Cumhurbaşkanımız liderliğinde başlasın Türkiye Yüzyılı!

Millî Görüş camiasının tanınan isimlerinden Atıf Özbey, “Cumhurbaşkanımız liderliğinde başlasın Türkiye Yüzyılı” diyerek İstanbul 1. Bölge’den AK Parti milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Millî Görüş camiasının tanınan

54. Hükümet Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın uluslararası danışmanlığı ve Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan’ın özel kalem müdürlüğü gibi pek çok önemli görev üstlenen Atıf Özbey, AK Parti İstanbul 1. Bölge için milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasında bir basın toplantısı düzenleyen Atıf Özbey, sözlerine Fatih Sultan Mehmet, Adnan Menderes, Turgut Özal ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı rahmet ve minnetle anarak başladı.

“Bu zor günleri tek yürek olarak en kısa sürede geride bırakacağız”

Ardından Türkiye’nin 6 Şubat 2023 tarihinde “asrın felaketi” ile karşı karşıya kaldığını anımsatan Özbey, “11 ilimizde büyük yıkıma yol açan Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce insanımızı kaybettik. Bir taraftan el ele vererek depremin yaralarını sarmaya çalışırken diğer taraftan geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa ve Adıyaman’da sel felaketini yaşadık. Hepimiz için zor bir dönem. Depremde ve sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İnanıyorum ki afet üstüne afet yaşadığımız bu zor günleri tek yürek olarak en kısa sürede geride bırakacağız.” ifadelerini kullandı.

“Allah çıktığımız bu yolda bizi milletimize mahcup etmesin”

Geçtiğimiz eylül ayından itibaren AK Parti adında İstanbul Anadolu yakasında seçim çalışmalarına başladığını belirten Atıf Özbey, “Malum 10 Mart itibarıyla seçim süreci resmen başladı. Ancak biz çok daha öncesinde Eylül 2022’de AK Partimiz adına İstanbul 1. Bölgede Anadolu yakasında çalışmalarımıza başlamıştık. Bu süreçte pek çok vatandaşımızın elini sıktık, derdini ve talebini dinledik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ilettik. Bugün ise yıllardır bayrağını taşıdığım bu kutlu dava için mücadelemi Meclis’te sürdürmek ve vatandaşımızın Meclis kürsüsündeki sesi olmak adına 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için, İstanbul Anadolu yakası 1. Bölge için AK Partimizden aday adaylığımı açıklıyorum. Allah çıktığımız bu yolda bizi milletimize mahcup etmesin.” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanımız liderliğinde ‘Başlasın Türkiye Yüzyılı’ diyoruz”

“İnşallah bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da AK Parti olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sağlıktan ulaşıma, savunma sanayiinden eğitime pek çok alanda büyük işlere imza atmaya devam edeceğiz.” diyen Atıf Özbey sözlerini şöyle tamamladı;

“Depremin yaralarını en kısa sürede sarmak ve yeni vizyon projeleri ortaya koymak adına Cumhurbaşkanımız liderliğinde ‘Başlasın Türkiye Yüzyılı’ diyoruz. Değerli arkadaşlarımı, İstanbullu hemşehrilerimi ve aziz milletimizi saygıyla selamlıyorum.”

Atıf Özbey kimdir?

1970 yılında Kars’ın Kağızman ilçesinde dünyaya gelen Atıf Özbey, üniversite eğitimini Pakistan’da Lahore Pencap Üniversitesi İslam Hukuku ve Kültürü Fakültesi’nde tamamladı.

Üniversite yıllarında aktif siyasete girin Özbey, 1999-2000 yılları arasında 54. Hükümet Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın uluslararası danışmanlığını ve tercümanlığını yaptı.

Yine 2004-2008 yılları arasında Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan’ın özel kalem müdürlüğü görevini üstlendi.

Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş baş danışmanlığını da yapan Özbey, aynı zamanda partinin kurucuları arasındadır. 2

002, 2007 ve 2011 genel seçimlerinde milletvekili adayı olan Özbey, siyasetin yanı sıra pek çok ulusal ve uluslararası basın-medya kuruluşlarında da görev aldı.

2020 yılında Haber Değer adlı haber sitesini kurdu.

Çok iyi derecede İngilizce, Arapça, Kürtçe ve iyi derecede Farsça ile Urduca dillerini bilen Atıf Özbey, evli ve iki çocuk babasıdır.