Dolar 27,3069
Euro 28,8571
Altın 1.670,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kars 22°C
Parçalı Bulutlu
Kars
22°C
Parçalı Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 17°C

Sınır hattındaki otlaklar büyükbaş ve küçükbaş hayvan üretiminde değerlendiriliyor

Iğdır’da sınır hattında bulunan Tarım ve Orman Bakanlığının Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) bağlı Iğdır Kazım Karabekir Çiftliği’nde, büyükbaş ve küçükbaş hayvan üretimi yapılıyor.

Sınır hattındaki otlaklar büyükbaş ve küçükbaş hayvan üretiminde değerlendiriliyor
A+
A-
17 Haziran 2023 15:32

IĞDIR (AA) – HÜSEYİN YILDIZ – Yurdun İran, Ermenistan ve Nahçıvan sınır hattını oluşturan Dilucu bölgesinde kullanıma kapalı meralar TİGEM tarafından değerlendiriliyor.Karasu ve Aras Nehri’nin beslediği 187 bin dönüm alandan oluşan çiftlikte, büyükbaş ve küçükbaş hayvan üretimi yapılıyor.Yılın 12 ayı çiftlik alanındaki meralarda otlatılan hayvanlar, damızlık olarak satılıyor.İşletme müdürü Yusuf Yılmaz, AA muhabirine, TİGEM ekibi olarak yurdun en doğu noktası olma özelliğini taşıyan Dilucu’nda çalışma yürüttüklerini söyledi.İşletmelerinin TİGEM’in 17 aktif işletmesinden biri olduğunu belirten Yılmaz, çiftlikte 16 bin 700 küçükbaş, 1189 büyükbaş hayvan bulunduğunu ifade etti.Yılmaz, toprakların verimli ve yem otunun yeterli olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:“Meraya dayalı bir hayvancılık yapıyoruz. Hayvanlarımız yılın neredeyse 12 ayını meralarda beslenerek geçiriyor. Bulunduğumuz alan İran, Ermenistan ve Nahçıvan’ın tam kesişme noktasında, toplamda 187 bin dekarlık bir alanı kapsamaktadır. Bölge tarıma elverişli olmasa da hayvancılık açısından verimli. Yıllık 1500 damızlık küçükbaş, 250-300 civarında da damızlık büyükbaş satışı yapmaktayız.”

 

 

 

 

 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.