Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Atıf Özbey

Kars Kağızman‘ın Aşağı Tut

Kars Kağızman‘ın Aşağı Tut Köyü‘nde dünyaya gelen Atıf Özbey, Kağızman Lisesi‘nden mezun olduktan sonra yüksek öğrenimine Pakistan‘da devam etti. Lahore Pencab Üniversitesi Seyit Mevdudi Uluslararası İslam Enstitüsü –İslam Hukuku ve Kültürü Fakültesi‘nden mezun olan Özbey, siyasi hayatına Prof. Dr. Necbettin Erbakan‘ın yanında adım attı.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan‘ın uluslararası alandaki çalışmalarında danışmanlığını ve tercümanlığını yapan Özbey, sonrasında partideki çeşitli çalışmaların ardından, Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Mehmet Recai Kutan‘ın dört yıl Özel Kalem Müdürlüğü görevinde bulundu.

Saadet Partisi Genel Sekreter Yardımcılığı da yapan Özbey, Has Parti‘nin kuruluşunda yer aldı ve Prof. Dr. Numan Kurtulmuş‘un Baş Danışmanlığı’nı yaptı.

Ulusal ve Uluslararası alanda birçok konferans, sempozyum ve TV programlarına konuşmacı olarak katılan Özbey, El-Cezire televizyonunun “Londra Ödülü” sahibidir. TV 5 televizyon kanalında “Dünya Gündemi” adlı programın yapımcılığını ve sunuculuğunu yapan Özbey, 2014’ten bu yana Kanal 5’in Genel Koordinatörlüğünü ve Siyaset Analizi programının sunuculuğunu yapmaktadır.

Evli ve iki çocuk babası olan Özbey, Arapça, Kürtçe ve İngilizce dillerini çok iyi derecede, Urduca ve Farsça dillerini iyi derecede konuşmaktadır.