Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı böyle kutlandı! İşte törenden görüntüler

30 Ağustos Zafer Bayramının 98’inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da çeşitli törenler düzenlendi.

30 Ağustos Zafer Bayramının

Kars Valiliği tarafından organize edilen törenler, Atatürk Anıtına; Valilik Makamı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 65. Hükumet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç tarafından gönderilen kutlama mesajlarının okunmasıyla başladı. Ardından İstihkam Yüzbaşı Bahadır Turşucu, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

SON TÖREN KARS ŞEHİTLİĞİNDE DÜZENLENDİ

Kutlama programı kapsamında son tören ise Kars Şehitliğinde düzenlendi. Valilik Makamı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtına konulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde  göndere Türk bayrağı çekildi ve tören mangası tarafından saygı  atışı yapıldı.

Konronavirüs Kovid-19 salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında alınan tedbirlere uygun şekilde yapılan kutlama programına; Vali Türker Öksüz, 14’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Belediye Başkan Vekili Fahrettin Kaya, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Vali Yardımcıları Zafer Yiğit ve Selçuk Haskırış, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Yağcı, Azerbaycan Kars Başkonlosolosu Nuru Guliyev, şehit yakınları, gaziler, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

VALİ TÜRKER ÖKSÜZ’ÜN ŞEHİTLİK DEFTERİ YAZISI

Kars Şehitliğindeki tören, Vali Türker Öksüz‘ün, Şehitlik Defterini imzalamasının ardından Şehitlik Müzesinin gezilmesi, Kur’an-ı Kerim tilaveti, dua ve şehit mezarlarına karanfil bırakılmasıyla sona erdi. Vali Öksüz, Şehitlik Defterine şu yazıyı yazdı;

“Aziz Şehitlerimiz,

Yüce milletimizin bağımsız yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan ettiği 30 Ağustos Zaferi’ni kutlamak ve vatan uğruna şehadet şerbeti içen siz kahraman şehitlerimizi anmak için manevi huzurunuzdayız.

30 Ağustos zaferi; tarihi boyunca karşılaştığı tüm zorlukları birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, inanç ve kararlılıkla aşan aziz milletimizin özgürlüğüne ve kutsal değerlerine olan aşkı ve inancının eseridir.

Hiç şüpheniz olmasın ki, canınız pahasına bizlere emanet ettiğiniz bu vatanı sizler gibi koruyabilmek, yaşatabilmek ve daima ileriye götürmek azim ve kararlığındayız. Bu cennet toprakların vatanımız olarak kalması için gösterdiğiniz fedakârlıklar, yüce Türk milletinin kalbinde her zaman yer alacaktır.

Ülkemizin varlığına kasteden iç ve dış hiçbir güç, istiklalimizin ve istikbalimizin üzerine gölge düşüremeyecek, Türkiye’yi bölemeyecek, devletimizi yıkamayacak, ezanlarımızı susturamayacak, milletimize diz çöktüremeyecek, şanlı al bayrağımız dünya durdukça semada dalgalanmaya devam edecektir.

Bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, yıl dönümünü kutladığımız büyük zafer ve şanlı tarihimizdeki nice zaferleri bize armağan eden, vatanın bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzuru, güvenliği ve bekası için şehadet şerbeti içen tüm aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.”

Vatan size minnettardır. Ruhunuz şad olsun.”