Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Korkutan araştırma! Koronavirüs atlatılsa bile…

Avusturya’da yapılan bir araştırma, Kovid-19 hastalığının akciğerde yarattığı hasara dair çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.

Avusturya'da yapılan bir araştırma,

Yapılan araştırmayla, yeni tip koronavirüsün yol açtığı Kovid-19 hastalığına yakalanan ve hastanede tedavi edilmesi gereken hastalarda meydana gelen akciğer hasarının taburcu edildikten sonra bile haftalarca kalıcı olduğu belirlendi.

İlk sonuçları yayımlanan araştırma kapsamında, Kovid-19‘u ağır geçiren ve tedavisine hastanede devam edilen hastaların iyileşme süreçleri incelendi.

Hastaların yüzde 88′inde taburcu olduktan altı hafta sonra çekilen akciğer tomografisinde hasarın devam ettiği görüldü ve buzlu cam görüntüsüne rastlandı. Hastaların yüzde 47‘si nefes almakta zorlandığını söyledi.

Hastanedeki tedavi sürecinin tamamlanmasından 12 hafta sonra ise akciğer hasarı görülen hastaların oranı yüzde 56, nefes almakta zorlandığını söyleyenlerin oranı da yüzde 39 oldu.

Araştırmayı gerçekleştiren bilim insanlarından Innsbruck Üniversite Kliniği’nden Dr. Sabine Sahanic, Kovid-19‘u atlatanlarda tedaviden haftalar sonra bile akciğer hasarının sürdüğü tespit edildi” dedi.

Kaynak: BBC Türkçe