Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ayhan Bilgen ile HDP arasında ipler kopuyor mu? Yeni bir partide mi yer alacak?

2014’teki Kobani olaylarına ilişkin başlatılan operasyonla gözaltına alınan Ayhan Bilgen’in Kars Belediye Başkanlığından istifa edeceğini açıklaması, ‘Bilgen bu kararı HDP Genel Merkezinden habersiz mi aldı?’, ‘HDP ile Ayhan Bilgen arasında ipler kopuyor mu?’ sorularını ve ‘Bilgen’in muhafazakar Kürt siyasetçilerle bir parti kuracağı iddialarını’ gündeme getirdi.

2014’teki Kobani olaylarına ilişkin

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, 6-8 Ekim 2014’te düzenlenen Kobani eylemleriyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir operasyonla 25 Eylül 2020 Cuma sabahı gözaltına alındı.

Bu olaydan 4 gün sonra (29 Eylül 2020) Kars’a gelen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da birtakım açıklamalar yaparak, Bilgen’in geri döneceğini ve görevine devam edeceğini vurguladı. Buldan açıklamasında, “Herkes bilsin ki Ayhan Bilgen yakın bir zamanda Kars’a geri dönecek. Kars Belediyesi düşmedi, düşmeyecek” ifadelerini kullandı.

AYHAN BİLGEN’DEN TERS KÖŞE YAPTIRAN AÇIKLAMA

Ancak Pervin Buldan’ın bu konuşmasından çok kısa bir süre sonra, Ayhan Bilgen cephesinden gündeme bomba gibi düşen bir karar kamuoyuyla paylaşıldı. Bilgen, avukatları aracılığıyla eğer gözaltı süresi bitene kadar Kars’a kayyum atanmamış olursa, kendisi Belediye Başkanlığı görevinden istifa edeceğini açıkladı. “Ben demokrasicilik oynanacak yaşı geçtim” diyen Ayhan Bilgen, ardındanTürkiye’nin koşulları da oyun oynanacak bir ortama sahip değil. Keyfi gözaltılarla bir şehrin iradesi ile oynanmasına izin vermem. İster tutuklayın ister serbest bırakın, gözaltı sürem bitene kadar kayyım atanmamış olursa Belediye Başkanlığı görevimden istifa edeceğim ifadelerini kullandı.

İlgili Haber:  Ayhan Bilgen istifa etti! Zehir zemberek sözler

Pervin Buldan’ın ‘geri döneceğini’ söylemesine rağmen Ayhan Bilgen’in ‘istifa edeceğini’ açıklaması, ‘Bilgen bu kararı HDP Genel Merkezinden habersiz aldı’ şeklinde yorumlandı ve ‘Ayhan Bilgen ile HDP arasında ipler kopuyor mu?’ sorusu da akıllara takıldı.

‘HDP’NİN GAZETESİ BİLGEN’İN İSTİFA HABERİNİ GÖREMEDİ’ HABERİ

Ayhan Bilgen ile HDP Genel Merkezinde tüm bu gelişmeler yaşanırken ODA TV’de de dikkat çeken bir haber yayımlandı. “HDP‘nin gazetesi Ayhan Bilgen‘in istifasını böyle göremedi” başlığıyla yayımlanan haberde, istifa kararının HDP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Yaşam gazetesinin manşetinde yer almamasına ve altıncı sayfasında küçük bir şekilde haber yapılmasına vurgu yapıldı. Aynı zamanda gazetenin Ayhan Bilgen için ‘Kars Belediye Başkanı’ ifadesini kullanmadığı da aktarıldı.

BİLGEN’İN YENİ BİR OLUŞUM İÇERİSİNDE OLDUĞU İDDİALARI

Öte yandan Ayhan Bilgen‘in eğer tutuklanmazsa muhafazakar Kürt siyasetçilerle yeni bir oluşum içerisinde olacağı ve bu oluşumun HDP‘de ciddi bir bölünmeye yol açacağı iddiaları da kulislerde konuşulmaya başlandı.

İlgili Haber:  Flaş haber! Ayhan Bilgen gözaltında! Açıklamalar peş peşe geldi