Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Bakan Fahrettin Koca’dan kritik açıklama: Kars ve Iğdır’da 2 kat fazla!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kars’taki vaka sayılarında yüzde 25 azalma görüldüğünü ancak 60 yaş üstü vatandaşların hastalığa yakalanma oranının diğer illere göre Kars ve Iğdır’da 2 kat fazla olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kars, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Erzincan, Tunceli ve Bingöl’ün olduğu 8 ili kapsayan Doğu Anadolu Bölgesi değerlendirme toplantısı sonrası dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Toplantı öncesinde 8 ilin il sağlık müdürleri ve saha koordinatörleriyle bir araya gelerek, her kent için durum analizi ve stratejik değerlendirmeler yapan Bakan Koca, toplantı sonrasında da Kars ile alakalı sayısal veriler paylaşarak bazı uyarılarda bulundu.

Koca, Kars‘ta vaka sayılarının geçen aya göre % 25 oranında azaldığını, yatak doluluk oranının % 38, yoğun bakım doluluk oranının % 45, solunum cihazı doluluk oranının ise % 12 seviyesinde olduğunu aktardı.

“BU ORANLAR KARS VE IĞDIR’DA İKİ KATI”

Açıklamasının devamında ise vaka sayılarında azalmaya bakarak rehavete kapılmamak gerektiğini vurgulayan Bakan Koca, Kars için 60 yaş üstü vatandaşları özellikle uyardı.

Koca, “60 yaş üstü vatandaşlarımızın hastalığa yakalanma oranında olumsuz tablo var, bu oranlar Kars ve Iğdır‘da 2 katı. Bu oranlara bakarak bölgede yaşayan vatandaşlarımıza büyüklerimizi daha iyi korumamız gerektiğini söylüyor” ifadelerini kullandı.

PROJE BU YIL TAMAMLANIYOR

Öte yandan Kars‘ta filyasyon ekip sayısının 72 olduğunu belirten Koca, Kars Şehir Hastanesi‘nin son durumu hakkında ise “500 Yataklı Hastanemizin projesini bu yıl tamamlıyoruz” diye konuştu.