Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Zakir Lazoğlu tek tek sıraladı: İşte 6 kritik kural!

Kars İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Zakir Lazoğlu, kış aylarına girilirken koronavirüs ile mücadelede özellikle dikkat edilmesi gereken 6 kritik uyarı yaparak, “bu kurallara uyulması durumunda içinde bulunduğumuz zorlu süreci Kars halkı en az vaka ile atlatmış olacaktır” dedi.

Kars İl Sağlık Müdürü

Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Zakir Lazoğlu, havaların soğumasıyla birlikte kapalı alanlarda daha fazla zaman geçirmeye başlayacağını hatırlatarak, bu dönemde kovid-19 salgınıyla mücadele noktasında özellikle dikkat edilmesi gereken hususları anlattı. “Hem kendi sağlığımız hem de çevremizdeki insanların sağlığı için uymamız gereken basit ama hayati kuraları bilmemiz gerekiyor” diyen Lazoğlu, ardından 6 kritik kural sıralayarak, bu kurallara uyulması durumunda Kars halkının, zorlu süreci en az vaka ile atlatacağını vurguladı.

İşte Zakir Lazoğlu‘nun sıraladığı 6 kritik kural;

  1. İlk olarak Covid-19‘dan korunma önlemlerini  aksatmayarak (maske, mesafe ve hijyen) özenle uygulanmalı.
  2. Kapalı alanların havalandırılmasına dikkat edilmeli. Bulunulan alanlarda sık sık pencereler açılmalı.
  3. Kapalı ve kalabalık alanlara mecbur kalmadıkça girilmemeli. Düğün, kahvehane, hamam, spor salonu gibi toplu alanlardan bilhassa uzak durulmalı.
  4. Toplu taşıma araçlarında muhakkak maske kullanılmalı.
  5. Restoran ve kafe gibi alanların özellikle kapalı bölümlerinde yeme-içme sırasında maskeler çıkarıldığı için bu alanlarda sosyal mesafenin korunmasına daha dikkatli olunmalı.
  6. Çocuklara okullarda kapalı alanlarda uygun bir şekilde maske takma alışkanlığının oluşması için eğitim verilmeli. Okullarda kantin, yemekhane gibi kapalı ve kalabalık alanlarda sosyal mesafeye uymanın önemi anlatılmalı.