Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Belediyelerdeki sözleşmeli memurlar, kadro veya iş güvencesi istiyor

5393 sayılı Belediye Kanununun 49’uncu maddesi kapsamında istihdam edilen belediye sözleşmeli memurları, yaşadıkları sorunun son bulması için kadro veya iş güvencesi istiyorlar.

5393 sayılı Belediye Kanununun

5393 sayılı Belediye Kanununun 49‘uncu maddesine göre istihdam edilen belediye sözleşmeli memurları, her yıl Aralık ayında tek taraflı imzalanan İş Akdi Sözleşmesi’nin fesih edilmesi veya yenilenmemesi olasılığı nedeniyle tedirginlik yaşadıklarını söylüyorlar.

Özellikle de yerel seçimlerin ardından belediyelerin gerek el değiştirmesinden gerekse aynı partinin farklı belediye başkanlarının görevi devralmasından sonra işten kovulma tehdidiyle karşı karşıya kalmak istemediklerini belirtiyorlar.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonraki süreçte yaklaşık bin 400 sözleşmeli memurun sözleşmesinin ya feshedildiğine ya da yenilenmediğine dikkat çeken memurlar, aynı durumdaki yaklaşık 20 bin meslektaşının artık bu sancıları çekmesini istemiyorlar.

Öte yandan iş akidleri sonlandırılan sözleşmeli memurlar, mahkemelerin haklarında verecekleri kararların da bir an önce vermesini bekliyorlar. İdare mahkemelerinin yoğunluğundan ötürü davaların sonuca bağlanmasının 1 yılı bulduğuna dikkat çeken sözleşmeli memurlar, sonucu lehine açıklanan birçok mağdur belediye başkanlarının keyfi uygulamasına maruz kalıp görevine hemen başlatılmadığını ifade ediyorlar.