Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Karslıları sevindirecek haber: 2023’ten önce bitiyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kars da dahil olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yapılması hedeflenen 500 yataklı şehir hastanesi niteliğindeki hastane projelerinin, 2023 yılına kadar tamamlanacağı müjdesini verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Genel Kurulu 2021 Bütçe Görüşmeleri‘nde şehir hastaneleri projelerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Samsun, Aydın ve Trabzon‘daki şehir hastanesi projelerinin ihale süreçlerinin tamamlandığını ve inşaat çalışmalarına başlanıldığını dile getiren Bakan Koca, bunun dışında bin 750 yataklı Şanlıurfa, her biri biner yataklı Ordu, Denizli, Sakarya, Diyarbakır, Antalya, Rize ve 750 yataklı Mardin şehir hastanelerinin 2023 yılından itibaren hizmete açılacağını söyledi.

Koca ardından, “Ayrıca yatırım yapılmadığı söylenen Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin şehir hastaneleri dışında şehir hastaneleri niteliğinde olmak üzere, Batman‘a 500 yataklı, Bingöl‘e 500 yataklı, Kars‘a 500 yataklı, Muş‘a 500 yataklı, Siirt‘e 500 yataklı, Şırnak‘a 500 yataklı hastanelerimiz de 2023 yılına kadar tamamlanacaktır.” dedi.

Exit mobile version