Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’tan Iğdır Valisi Sarıibrahim ile Iğdır Üniversitesine övgü dolu sözler

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç'tan  Iğdır Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Engin Sarıibrahim ile Iğdır Üniversitesi için övgü dolu sözler geldi. 

Kanal 5′te ekrana gelen, Atıf Özbey‘in moderatörlüğünü yaptığı ‘Siyaset Analizi’ programının bu haftaki konuğu Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç oldu.

Programda Kamu Denetçiliği Kurumu‘nun faaliyetlerine yönelik önemli açıklamalar yapan Şeref Malkoç, aynı zamanda geçtiğimiz Kasım ayında gerçekleştirdiği Iğdır ziyaretine ilişkin de bir değerlendirme yaptı.

Iğdır Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Engin Sarıibrahim ile Iğdır Üniversitesi için övgü dolu sözler sarf eden Malkoç, “Vali Bey’e çok teşekkür ediyorum. Hem misafirperverliğine hem de meselelere olan yatkınlığına… Ayrıca Iğdır Üniversitesi Rektörü (Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma) arkadaşımız Akademik Yılı Açılış Töreni münasebetiyle bize bir program yaptı. Şunu memnuniyetle görüyorum; Türkiye’de 81 ilde üniversite açılmış. Üniversite sayımız 210’u geçti. ‘Efendim Iğdır’a, Ardahan’a, Hakkari‘ye üniversite mi olur’ diyorlar. Ama gittik gördük ki kısa zamanda ne büyük mesafeler alınmış. Iğdır Üniversitesinin kurulması 10 yıl olmuş. 10 yılda üniversitenin kimlik kazanması, kişilik kazanması, bilimsel hayata katkıda bulunması kolay bir şey değil. Ama oradaki nüve önemli. Oradaki çekirdek önemli. Oradaki yöneticilerin azmi önemli.” dedi.

“IĞDIR ÜNİVERSİTESİ 10-20 YIL SONRA KAFKASYA BÖLGELERİNİN MERKEZİ OLACAK”

Şeref Malkoç ardından sözlerine şöyle devam etti;

“Bir 10 yıl sonra, bir 20 yıl sonra Iğdır Üniversitesi, Nahçıvan‘ın, İran‘ın belki diğer Kafkasya bölgelerinin merkezi olacak. Bunu biz takip edeceğiz Kamu Başdenetçiliği Kurumu olarak. Bu kadar geniş arazi, bu kadar güzel mekanlar, fevkalade mekanlar… Bakalım oradaki Rektör ve hocalar ne yapıyor. Çok iyi şeyler yapıyorlar, Eyvallah. Ama 100 üzerinden kaç?”

Şeref Malkoç’un konuk olduğu ‘Siyaset Analizi’ programının tamamını buradan izleyebilirsiniz;

KDK Başdenetçisi Şeref Malkoç, Atıf Özbey İle Siyaset Analizinin Bu Haftaki Konuğu

 

Exit mobile version