Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Gizli tanıktan Ayhan Bilgen hakkında flaş iddia: Seçilmesini Kandil sağladı!

6-8 Ekim 2014’te gerçekleştirilen Kobani olaylarına ilişkin Ayhan Bilgen’in de aralarında olduğu 108 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, mahkemece kabul edildi. İddianamede sanıklar hakkında 38’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken, gizli tanık Ulaş’ın Bilgen ile Kandil arasında görüşmelerin olduğuna yönelik verdiği ifade de dikkat çekti. 

6-8 Ekim 2014'te gerçekleştirilen

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, PKK yöneticileri ile fikir ve eylem birliği içerisinde oldukları ve terör olaylarının başlamasında sorumlu düzeyde oldukları gerekçesi ile aralarında Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Ayhan Bilgen, Sırrı Süreyya Önder, Ertuğrul Kürkçü, Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel gibi isimlerin de yer aldığı 108 kişi hakkında 38 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinin iddianameyi kabul etmesi üzerine de sanıklar hakkında dava açıldı.

‘AYHAN BİLGEN 2011-2015 YILLARI ARASINDA KANDİL’E GİTTİ’ İDDİASI

Öte yandan iddianamede sanıkların terör örgütü PKK/KCK ile bağlarını ortaya koyan gizli tanıkların ifadeleri de yer aldı.

Gizli tanık Ulaş, ifadesinde eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen‘in 2011 ile 2015 yılları arasında legal yollardan Kandil‘e giderek PKK/KCK‘nın sözde eş başkanlığı ile görüşmeler yaptığını iddia etti.

Bilgen‘in sözde eş başkanlığın talimatıyla milletvekili seçtirildiğini de ileri süren Ulaş, aynı zamanda Ayhan Bilgen‘in en son yine Kandil KCK eş başkanlığının talimatı ve KCK Türkiye sözcülüğünün önerisi ile Kars Belediye Başkanı olarak aday gösterilerek seçilmesi sağlandı.” ifadelerine de yer verdi.