Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Türker Öksüz açıkladı: Kars’a kaç aşı gönderildi, kaç kişiye aşı yapıldı?

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Kars’a bugüne kadar 8 bin 118 adet Kovid-19 aşısı gönderildiğini ve şehirdeki 43 uygulama merkezinde toplam 6 bin 115 vatandaşın aşılandığını söyledi.

Kars Valisi ve Belediye

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Sağlık Bakanlığı tarafından Kars’a gönderilen 4 adet 4×4 tam donanımlı Acil Yardım Ambulansı teslim töreninde, Kars‘taki aşılama çalışmalarına yönelik dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Kars’a bugüne kadar 8 bin 118 adet Kovid-19 aşısı gönderildiğini ve oluşturulan 22 ekip tarafından 43 aşı uygulama merkezinde, belirlenen öncelik gruplarına göre toplam 6 bin 115 vatandaşın aşılandığın belirten Türker Öksüz, ardından şu ifadeleri kullandı;

“Salgın hastalık nedeniyle ilimizdeki sağlık çalışanlarımız ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımızdaki görevli personelimiz, büyük bir fedakârlık örneği sergiliyor.  Bundan sonraki süreçte de rehavete kapılmadan, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri ve ilgili Bakanlıklarımızın almış olduğu tedbir kararlarına harfiyen uyarak, hep birlikte bu işin de üstesinden geleceğiz inşallah. Bu vesile ile sağlık kamu hizmetini etkin ve yaygın olarak vatandaşlarımıza götüren sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere, salgınla mücadelede görev alan ve büyük özveriyle görev yapan tüm görevlilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Yeni ambulansların ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” 

“BUGÜN ACİL YARDIM AMBULANSIMIZI 46’YA ÇIKARIYORUZ”

Türker Öksüz konuşmasında Kars’taki sağlık sektöründeki ilerlemelere de dikkat çekti.

Kars‘taki sağlık yatırımlarını vatandaşlara en iyi şekilde ulaştırmaya devam ettiklerini belirten Öksüz, “İlimizde, Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan 140 uzman hekim, 114 pratisyen hekim, 32 diş hekimi ve diğer sağlık personeli ile birlikte toplam 2 bin 538 personelle hizmet verilmektedir.  Bugün 42 adet Acil Yardım Ambulansımızı 46’ya çıkartıyoruz. Bu ilimizin acil sağlık hizmetlerine önemli bir katkı sağlayacak. Kovid-19 salgını döneminde 10 adet yerli ve milli Ventilatör, 10 adet Yüksek Basınçlı Oksijen Cihazı, Sağlık Bakanlığımızca ilimize tahsis edildi ve kullanılmaya devam edilmektedir. Ayrıca 6 adedi Harakani Devlet Hastanemize, 6 adedi Üniversite Hastanemize olmak üzere toplam 12 adet Yüksek Basınçlı Oksijen Cihazı da Karslı işadamlarımız tarafından bağışlanmış, sağlık hizmetlerimizde gücümüze güç katmıştır, huzurunuzda onlara teşekkür ediyorum. Yeni ambulansların ilimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. ” dedi.

AHMET ARSLAN: 2002 YILINDA KARS’TA 2 AMBULANS VARDI

65’inci Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da 2002 yılında Kars genelinde toplam 2 ambulans bulunduğunu, bugün yeni gelen 4 ambulans ile bu sayının 46’ya yükseldiğini vurgulayarak “2002 yılında bulunan 2 ambulansa o dönem ihtiyacımız olduğunda yakıtını cebinizden koymak zorundaydınız. O günden bugüne. Bugün 46 tam donanımlı 4×4 ambulans Kars’ın her yerinde, 7 ilçesinde ve istasyonlarında hizmet veriyor. Tam 2 sene önce burada 11 ambulans birden ilave ettik, geçen yıl 1 ambulans daha geldi ve bu yıl 4 ambulans daha ilave edildi ve ambulanslar ilave edildikçe de eski ambulanslarda da artık hastalarımıza taşımıyoruz, onları ambulans vasfından çıkarıp başka amaçlarla kullanıyoruz. Bu bizim memnuniyetinizin, ülkemizin geldiği noktayı göstermesi adına çok değerli, çok kıymetli.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Yusuf Eviş tarafından dua okundu ve ambulansların anahtarları görevlilere teslim edildi.

TÖRENE KATILANLAR:

Öte yandan Sağlık Müdürlüğü Hekimevi önünde düzenlenen törene Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Kılıç, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Zakir Lazoğlu ve protokol üyeleri katıldı.

Kaynak: Kars Valiliği