Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov Kars’ta

Türk ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin Kars’ta gerçekleştirdiği son yıllardaki en kapsamlı kış tatbikatında, ‘Seçkin Gözlemci Günü’ safhası başladı. Tatbikata Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov da katıldı. 

Türk ve Azerbaycan Silahlı

Tatbikatta Akar ile Hasanov‘un yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz yer aldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tatbikat alanındaki incelemelerinin ardından kameraların karşısına geçerek bir basın açıklaması yaptı.

Kaynak: Milli Savunma Bakanlığı Twitter hesabı

Konuşmasında, “Bu tatbikatta bizim için en önemli kazanç, Azerbaycanlı kardeşlerimizle beraber Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin gece-gündüz demeden, birlikte çalışması ve her türlü konuyu konuşma, geliştirme fırsatı bulmuş olmasıdır.” diyen Bakan Akar, ardından sözlerine şöyle devam etti;

“KEDERDE, KIVANÇTA BİRİZ, BERABERİZ”

Kaynak: Milli Savunma Bakanlığı Twitter hesabı

TSK ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, donanımıyla, nitelikli personeliyle kendisine verilecek her türlü görevi karada, denizde, havada, kışın, yazın, dağda, ovada yapabilecek güçte olduğunu göstermiştir. Ülkelerimizin ve asil Türk milletinin savunması, güvenliği için Türk ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerine herkesin güvenmesi gerektiğini de burada bir kez daha gözler önüne sermiş bulunuyor. Türkiye ve Azerbaycan kardeş. Bu kardeşliğimizin sözde olmadığını, bunun fiiliyatta da böyle olduğunu 44 günlük harekat açık bir şekilde göstermiştir. Biz gerçekten kederde,  kıvançta biriz beraberiz. Bunun için yapılması gereken ne varsa bunları yaptık, yapacağız. Bu konuda da alınması gereken ne kadar risk varsa bunların hepsini de almaya hazır olduğumuzu bir kez daha gösterdik. “

KIŞ-2021 TÜRKİYE-AZERBAYCAN BİRLEŞİK MÜŞTEREK TABUR GÖREV KUVVETİ TATBİKATI

Kars’ta 1 Şubat’ta başlayan TSK’nın ‘Kış 2021 Tatbikatı’, 9’uncu Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde, 14’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nca Şehit Astsubay Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı Tatbikat Alanı’nda sürdürülüyor.

Toplam bin 268 personelin katıldığı tatbikata, Azerbaycan’ın silahlı kuvvetlerinden çeşitli seviyelerdeki birliklerinden gelen 66 asker de bulunuyor.