Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ata sporumuz cirit, Selim’deki modern tesiste yaşayacak!

Kars’ın Selim ilçesinde ata sporu ciriti yaşatmanın yanı sıra şehrin turizm potansiyelini arttırmak ve bölgedeki vatandaşlara daha fazla sosyalleşebilecekleri alan oluşturmak amacıyla hayata geçirilmesi planlanan ‘Ata Sporları Turizm Destinasyon Merkezi’ne ilişkin, bir değerlendirme toplantısı yapıldı.  

Kars'ın Selim ilçesinde ata

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz‘ün liderliğinde gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Zafer Yiğit, Selim Koşapınar Köy Muhtarı ve aynı zamanda Geleneksel Ata Spor Dalları Kars İl Temsilcisi Ahmet Yiğit, Akçakale Atlı Spor Kulüp Başkanı Şimşek Yıldırım, Başköy Atlı Spor Kulüp Başkanı İlhami Yıldız ve Kars Kafkas Atlı Spor Kulüp Başkanı Selçuk Başkaya katıldı.

SELİM ATA SPORLARI TURİZM DESTİNASYON MERKEZİ

  • Yaklaşık 23 bin metrekare alana inşa edilecek Ata Sporları Turizm Destinasyon Merkezi’nde (Cirit Tesisi), 7 bin 500 metrekare cirit sahası, kafeterya ve günübirlik ihtiyaçların giderilebileceği sosyal alan, 12 atlık barınak, yemlik deposu ve 100’er kişilik 2 adet stat yer alıyor.
  • Söz konusu Merkez ile şehrin kış, doğa ve kültür turizmi değerlerinin bilinirliğinin artırılması ve markalaşmasına katkı sunulması hedefleniyor.
  • Merkez’de özellikle gençler, çocuklar, kadınlar ve engelli bireyler olmak üzere her yaştan vatandaşın sosyalleşebileceği ve atlı spor faaliyetlerine (binicilik) katılabileceği bir alan oluşturuluyor.
  • Ayrıca engelli vatandaşlar için Atlı Terapi Merkezi oluşturularak, aileleriyle sağlıklı günler geçirmeleri amaçlanıyor.
  • Son olarak bu proje ile; şehrin ve bölgenin Geleneksel Türk Sporları (cirit) ile tanınmış, dört mevsim turistlerin ilgisini çekebilecek, özellikle son yıllarda büyük ivme yakalayan kış turizmine katkı sunacak bir cazibe merkezi haline getirilmesi hedefleniyor.