Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars Valisi Türker Öksüz, ‘Görevlendirme Yapılan Belediyeler (Kayyum) Koordinasyon Toplantısı’na katıldı

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, ‘Görevlendirme Yapılan Belediyeler (Kayyum) Koordinasyon Toplantısı’na katıldı.

Kars Valisi ve Belediye

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Bakan Yardımcılarının katılımıyla gerçekleşen toplantı, görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti.

İlki 13 Aralık 2019‘da gerçekleştirilen toplantının başında, belediye başkan vekili görevlendirilen belediyelerin genel durumuna ilişkin değerlendirme sunumu yapıldı.
İlgili bakanların belediye başkan vekillerine beklenti ve talimatlarını ilettiği toplantının devamında ise belediye başkan vekillerinin talepleri dinlendi, belediyelerin idari, mali, hukuki durum ve ihtiyaçları değerlendirildi.
Toplantıda ayrıca bakanlıkların yatırım ve projelerinin işleyişiyle ilgili belediye başkan vekillerinin genel talep ve beklentileri de istişare edildi.
2014-2019 yılları arasında 102 (94’ü PKK/KCK kapsamında), 1 Nisan 2019 sonrasında ise 49 (48’i PKK/KCK kapsamında) belediye başkanı terör veya terör örgütlerine yardım ve yataklık etme suçları sebebiyle görevlerinden uzaklaştırılarak yerlerine İçişleri Bakanlığı tarafından belediye başkan vekilleri görevlendirilmişti.