Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Iğdır Üniversitesi Rektörü Mehmet Hakkı Alma’dan teşekkür mesajı

Iğdır Üniversitesine yeniden Rektör olarak atanan Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, bir teşekkür mesajı yayımladı. 

Iğdır Üniversitesine yeniden Rektör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın takdiri ve onayı ile ikinci kez bu göreve getirilmekten onur ve gurur duyduğunu belirten Rektör Alma, mesajında şu ifadeleri kullandı;

“Her şeyden önce bu şerefli vazifeyi yüksek tensipleri ile şahsıma tekrar tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan‘a bizlere göstermiş oldukları teveccüh ve duydukları itimattan dolayı şükranlarımı arz ederim.

Rektörlük vazifesini yürütürken geride kalan dört yıl boyunca öncelikli hedefimiz; bilimin ışığında, yaşadığımız şehre ve ülkemize faydalı olan, yıldızı parlayan ve sürekli gelişim sağlayan bir üniversite profili oluşturmak oldu.

Bu ulvi makamı tecrübe etmiş birisi olarak, ulusal ve uluslararası akademik gelişmelerin bilincinde, kurumsal düşünen, hesap verebilirlilik ve şeffaflık ilkesinden asla ödün vermeden, hiç kimseyi ötekileştirmeden, başta Medeniyetler Şehri Iğdır olmak üzere ülkem adına yapılacak daha çok işin olduğuna inanarak sorumluluklarımıza sahip çıktık.

Temel ilkemiz; mutlu, huzurlu, tarafsız, bütünleştirici ve gerçekçi bir yönetim anlayışının hâkim olduğu, fikirlerin özgürce söylenip tartışıldığı, akademik bir atmosferin hüküm sürdüğü yönetim anlayışını muhafaza etmektir.

“ÜNİVERSİTEMİZ, ÜLKEMİZİN GELİŞİMİNE ÖNEMLİ KATKILAR SUNABİLECEK BİLİMSEL POTANSİYELE SAHİPTİR”

Zira bilim insanının üretkenliği, düşünce ve ifadede var olan özgürlükle yakından ilişkilidir.

Ne mutlu ki Üniversitemiz, Iğdır’ın jeopolitik konumu dolayısıyla da ülkemizin gelişimine önemli katkılar sunabilecek bilimsel potansiyele sahiptir.

Üniversitemizi geleceğe taşımak konusunda birlikte oluşturduğumuz bu sinerjinin meyvelerini toplamak adına bir dört yıl daha birlikte çalışmak ve başarmak için aynı tablonun içinde yer almaktan onur duyuyorum.

Bu bakımdan bizleri bu makama layık gören Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan‘a, şahsımı Cumhurbaşkanlığı makamına sunan Yüksek Öğretim Kurulumuza (YÖK) tekrar şükranlarımı arz eder; atama sürecinde şahsıma gösterdikleri destekten dolayı Üniversitemizin değerli akademik ve idari personeline de teşekkürlerimi sunarım.”

İlgili Haber:  Iğdır Üniversitesi Rektörü yeniden Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma!