Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars’ta marketlere girişte HES kodu zorunluluğu getirildi!

Kars İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinde alınan kararla, marketlere girişte HES kodu zorunluluğu getirildi. 

Kars İl Umumi Hıfzıssıhha

Kars İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, 21 Nisan 2021 Çarşamba günü Vali ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz başkanlığında toplandı.

Salgının bir an önce engellenmesi ve toplum sağlığı açısından oluşturduğu riskin yönetilebilmesi adına Meclis‘te alınan kararlar, Kars Valiliği tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.

Açıklamada; Kars‘ta karantinada olması gereken vatandaşların, karantina ihlali yapıp yapmadıklarının tespit edilmesinin, salgının bulaş riskinin azaltılması adına hayati önem taşıdığı vurgulandı.

MARKETLERE GİRİŞTE HES KODU ZORUNLULUĞU

Bu kapsamda; Kars‘ta hayvan pazarları, kamu ve özel bankacılık hizmeti veren bankalar ve bağlı şubeleri, zincir marketler ile dayanıklı gıda ve temizlik ürünleri dışında, taze gıda (et, balık, meyve, sebze gibi), züccaciye, hırdavat, elektronik ve mobilya satışı da yapılabilen büyük ölçekli marketlerde, girişte HES kodu zorunluluğu getirildi.

HES kodu olmayan vatandaşlara sorgulama yapan görevliler tarafından Sağlık Bakanlığının Hayat Eve Sığar (HES) mobil uygulaması veya E-Devlet uygulamasından HES kodu alınması konusunda yardımcı olunacağı, sorgulamada riskli çıkan kişilerin içeriye alınmayıp, haklarında işlem yapılması adına kolluk güçlerine bilgi verileceği de bildirildi.