İçişleri Bakanlığından valiliklere yeni genelge: Tam kapanmada izin şartı netleşti!

İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere 'Görev Belgesi Düzenleme' konulu genelge gönderildi. Genelgeyle, kısıtlamadan muaf personel için izin belgesi şartları netleşti.

Genelgede, salgınla mücadele sürecinde; muafiyetlerin suiistimal edilmemesi, hastalığın yayılımı ve başta sağlık çalışanları olmak üzere toplumsal yükün artmaması açısından son derece önemli olduğu belirtilerek, üretim, imalat, tedarik ve lojistik sektörleri başta olmak üzere daha önce genelgelerle muafiyet tanınan işyerlerinde çalışan görevliler için bu işyerlerinin yetkililerince tüm belgelerin geçerliliğin 2 Mayıs 2021 Pazar günü saat 24.00’de sona ereceği ifade edildi.

Genelge görev belgeleri ile ilgili şu bilgilere yer verildi:

E-başvuru sitemi üzerinden veya zorunlu hallerde manuel olarak düzenlenen görev belgeleri kapsamında;

Ayrıca seyahat izin başvuruları, önceden e-Devlette Bakanlıkça sunulan hizmetlerden olan E-Başvuru sisteminin içerisindeyken vatandaşların erişimlerini kolaylaştırmak üzere yapılan geliştirmeler ile birlikte e-Devlet İçişleri Bakanlığı Hizmetleri listesinden doğrudan erişim sağlanabilecek hale getirildi.

Cenaze sahibi vatandaşların mağdur olmalarının önüne geçilmesi amacıyla Cenaze İzin Hizmeti seyahat izni başvurusundan ayrı olarak doğrudan erişilebilir hale getirildi.

Ayrıca cenaze izni için başvuru esnasında vatandaşların  elektronik ortamda Ölüm Belgesi  yüklemesi uygulamasından da vazgeçildi.

Başvuru konusunun doğruluğu, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasındaki sistem entegrasyonları ile teyit edilecek.

Kaynak: Kars Valiliği

Exit mobile version