Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan Kars’ta önemli açıklamalar!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kars’ta düzenlenen güvenlik toplantısı öncesi hem Eren operasyonlarına hem de salgınla mücadeleye yönelik önemli açıklamalarda bulundu. 11 Ocak’tan beri devam eden Eren operasyonlarının 15’incisinin Kars bölgesinde başladığını belirten Bakan Soylu, bugüne kadar Eren operasyonlarında toplam 40 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Soylu ‘tam kapanma’ sürecinde yaşanacak Ramazan bayramı öncesi vatandaşlara bir de uyarıda bulunarak, “Milletimizden bir fedakarlık daha bekliyoruz. Bu hastalık temasla bulaşıyor. Hep birlikte tedbirlere uymalıyız. Aksi takdirde bayramlaşmada tedbirlere uymazsak, fedakarlığımız boşa gider.” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kars’ta DSİ 24. Bölge Müdürlüğünde düzenlenen güvenlik toplantısına katıldı.

Toplantı öncesi kameraların karşısına geçen Bakan Soylu, hem sınırların içinde hem de sınır ötesinde ülkenin huzurunu, güvenliğini ve asayişini temin için topyekûn mücadele verdiklerini söyledi.

Mardin‘in Nusaybin kırsalında, dün 6 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini hatırlatan Soylu, ardından şunları kaydetti:
“Yine bir gün önce Tunceli‘de güvenlik güçlerimizin, polisimizin, jandarmamızın, istihbaratımızın aldığı bir duyum çerçevesinde sıkıştırılan 3 terör örgütü mensubu ki tam netleşmesini bekliyoruz. Bunlardan birisinin bölge sorumlusu ve Turuncu kategoride olduğunu biliyoruz. Kahraman güvenlik güçlerimizin önemli bir operasyonuyla etkisiz hale getirildiler.
Yine dün gece itibarıyla Hakkari‘de Alandüz dediğimiz mevkide, 3 teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisi de mevcut. Yani bir taraftan Eren operasyonlarıyla, diğer taraftan hem Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır dışında, Irak‘ta yürüttüğü huzurumuz için önemli olduğunu düşündüğümüz, hem Avaşin-Basyan‘da hem de Metina‘da yürütülen operasyonlarla kışı sürekli sahada geçiren güvenlik güçlerimiz, jandarmamız, polisimiz, askerimiz, bahar başlar başlamaz yine aynı kararlılığı aynı heyecanı, aynı anlayışı sürdürmektedir.”

EREN OPERASYONLARI 15 AYRI BÖLGEDE DEVAM EDİYOR

İçişleri Bakanı Soylu, Eren operasyonlarının 15’incisine de Kars bölgesinde başladıklarını belirterek, 1071 personelin katılımıyla Eren-1‘in 11 Ocak tarihinde başlatıldığını anımsattı.

Halen 912 jandarma özel harekat ve komando, 10 polis özel harekat timi olmak üzere toplam 15 bin 674 personelle Eren operasyonlarının 15 ayrı bölgede devam ettiğini aktaran Soylu, ardından şu ifadeleri kullandı;

“Bugüne kadar Eren operasyonlarıyla 3‘ü Kırmızı6‘sı Turuncu1‘i Gri kategoride, 2‘si bölgede yönetici düzeyinde terörist etkisiz hale getirildi.
Buna dün gece Hakkari’de etkisiz hale getirilen teröristleri de eklediğimiz zaman Eren operasyonlarında toplam 40 terörist etkisiz hale getirilmiş oldu. Burada 75 iş birlikçi de yakalandı.
15 Temmuz‘dan bugüne kadar toplam 8 bin mağara ve sığınağa girildi, imha edildi. Bu 8 bin mağara ve sığınak, bu ülkenin dağlarında, bu ülkenin sınırları içerisinde.
Eren operasyonlarında ise ocakta başlamamıza rağmen 770 mağara ve sığınak imha edildi.”

“ALLAH ONLARDAN RAZI OLSUN”

Güvenlik güçlerinin operasyonlardaki fedakarlığından bahseden Bakan Soylu, “Şehadeti göze alan ve bu konuda herhangi bir çekinceleri olmayan kahramanlarımız, bazen yürümekte bile zorluk çekilen birçok yere günlerce yürüyerek, pusu atarak, operasyon gerçekleştiriyorlar. Allah onlardan razı olsun. Eren operasyonlarında 127 mayın EYP, tuzaklanmış şekilde bulundu. Yaklaşık 412 kilogram patlayıcı ele geçirildi. 138 silah, 45 bin 395 mühimmat ve 439 kilogram da sadece Eren operasyonları kapsamında esrar ele geçirildi.
Yine şunu da ifade etmek istiyorum; Eren operasyonları kapsamında 10 kişilik bir terörist grubu etkisiz hale getirildi ki bu da operasyon kapsamında bir seferde en çok etkisiz hale getirilen terörist grubu olarak kayıtlarımızda yer aldı.” diye konuştu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, açıklamalarında Kars‘ın artan turizm potansiyeline de dikkat çekti.
“Bize memleketimizin hem tarihinin hem doğasının hem de kahramanlığımızın emanet ettiği serhat şehrimizdeyiz” diyen Bakan Soylu ardından şunları dile getirdi;
Bir dönemler kimsenin aklından geçmeyecek, özellikle pandemi öncesi neredeyse turizmin gözdesi bir şehir oldu.
Kars nere İzmir nere? Kars nere Hatay nere? Kars nere Antalya nere? Kars nere Trakya‘nın Edirne‘si nere?
Ama şükürler olsun memleketimizin güzelliklerini ve zenginliklerini görmek isteyen herkes, aylar önce trenlerinde yer ayırtarak Kars‘a ulaşmak için çaba sarf etti. Bu hem gelişmenin hem zenginleşmenin hem de Türkiye‘nin zenginlikleriyle milletimizin hemhal olmasının bir sonucudur.
Onun için kahramanlarımızın bize emanet ettiği bu şehirle de bu şehrin bize bıraktığı mirasla da onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz.
Karslı hemşehrilerimize de hürmetlerimizi, saygılarımızı ve muhabbetlerimizi iletiyoruz.”

SALGINLA MÜCADELE

17 günlük ‘tam kapanma’ sürecinde de değinen İçişleri Bakanı Soylu, şunları dile getirdi;

“Geçen hafta cuma gününden itibaren hep birlikte tam kapandık. Önemli bir sürece başladık, hepimiz biliyoruz ki bir kısıtlama yaptık. Başladığımızda sayı 63 bin idi. Tüm denetim mekanizmalarımız sahada. Amacımız vakaların artmaması. Bugün geldiğimiz nokta 18 bin civarında. Bu sahada da görülüyor. Mutasyonun sevk ettiği ivme tedirgin etmişti. Tüm noktalarda denetimler devam ediyor.

21 milyon büyüğümüze vefa destek sosyal gruplarımızla ulaşılmaktadır. Özellikle kamu düzeni ve güvenliği ile bir problemiz yoktur. Üretim ve tedarik sürecinde bir eksiklik söz konusu değildir. 10 milyon kişi izin alıp çalışmalarına devam etmektedir.

“MİLLETİMİZDEN BİR FEDAKÂRLIK DAHA BEKLİYORUZ”

Bayrama yaklaşıyoruz. Milletimizden bir fedakârlık daha bekliyoruz. Bu hastalık temasla bulaşıyor. Hep birlikte tedbirlere uymalıyız. Aksi takdirde bayramlaşmada tedbirlere uymazsak, fedakarlığımız boşa gider. Çok büyük fedakarlık yaptıklarını biliyoruz, önce sabır sonra bayram.

Hastalık ve cenaze durumunda izi veriyoruz. Bunun dışında ‘memlekete gideyim’ şeklindeki yaklaşımlar virüsü yayacaktır.

Tam kapanmada toplam 7 günümüz daha var, dişinizi biraz daha sıkın çocuklarımız ve yarınlarımız için. Dün pazarlar vardı yaklaşık 3 bin 500 yerde açıldı. Pazarcı esnafımız da uydu.”