Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars Valisi Türker Öksüz’den çağrı: Haydi Gazi Kars!

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle vatandaşlara ‘bayrak asma’ çağrısı yaptı. 

Kars Valisi ve Belediye

Kars Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan çağrıda, “Haydi Gazi Kars. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda pencerelerimizi, balkonlarımızı, şehrimizi şanlı al bayrağımızla donatıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

“19 MAYIS, GÜÇLÜ BİR İNANCIN UYANIŞ GÜNÜDÜR”

Kars Valisi Öksüz, ayrıca ’19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ nedeniyle bir mesaj yayımladı.

“Aziz milletimizin tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği milli mücadelenin ilk adımı olan Atatürk’ün Samsun’dan Anadolu’ya çıkışının 102’nci yıldönümünü kutlamanın heyecanını yaşıyoruz.” diyen Vali Öksüz, ardından şu ifadeleri kullandı;

“19 Mayıs, işgal kuvvetlerini topraklarımızdan söküp atmak için milli iradenin, birlik ve beraberlik ruhunun, güçlü bir inancın uyanış günüdür. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun‘da başlattığı, tarihimizin dönüm noktalarından biri olan ve milletimizin makûs talihini değiştiren bu özgürlük hareketi, kısa sürede tüm yurda yayılmış, halkımızın azim ve kararlığıyla hep birlikte verilen mücadele sonucunda büyük zafere ulaşılmış ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur.

“DEVLETİMİZ VE MİLLETİMİZ HER ZAMANKİNDEN DAHA GÜÇLÜDÜR”

Sevgili Gençler,

Bugün Türkiye; yarınlarına güvenle bakan, umutları ve hedefleri olan, tarihi parlak, geleceği aydınlık bir ülkedir.

Devletimiz ve milletimiz her zamankinden daha güçlüdür.

Bugün gösterilen çabalar, yapılan çalışmalar, geleceğimizin teminatı olan siz gençlerimizi yarınlara en iyi şekilde hazırlamak, sizlere daha güçlü, daha müreffeh bir ülke bırakmak içindir.

“SİZLER CUMHURİYETİMİZİN TEMİNATISINIZ”

Aziz milletimizin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladı olan bu önemli gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak, bu istiklâl ve istikbal bilinciyle yetişen, Cumhuriyetimizin geleceği ve en büyük hazinemiz olan sizlere emanet edilmiştir.  

Bu kutsal emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, siz gençlerin en başta gelen görev ve sorumluluğudur.

“OMUZLARINIZDAKİ YÜKÜN AĞIRLIĞINI ASLA UNUTMAMALISINIZ”

Sizler; özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın, egemenliğimizin ve Cumhuriyetimizin teminatısınız.

Bu nedenle; kendinizi, gelişmeye, yeniliğe açık, bilgi toplumunun gerektirdiği niteliklere sahip gençler olarak yetiştirmeli ve geleceğe güvenle bakmalısınız.

Ülkemizi yeni ufuklara sizin fikirleriniz, sizin buluşlarınız, sizin azim ve kararlılığınız taşıyacaktır.

Omuzlarınızdaki bu yükün ağırlığını ve sorumluluğunu asla unutmamalı, bu bilinçle çalışmalısınız.

“COVİD-19 SALGINI NEDENİYLE BAYRAMI BU YIL NE YAZIK Kİ BURUK KUTLAYACAĞIZ”

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle özellikle sizler için çok önemli günlerden biri olan Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı bu yıl ne yazık ki buruk bir şekilde kutlayacağız.

Başta siz sevgili gençlerimiz olmak üzere tüm milletimizi salgından korumak için devletimizce çeşitli tedbirler alınmaktadır.

Sizler de bu sıkıntılı süreci salgının seyrine göre alınan tedbirler kapsamında zaman zaman okul hayatınızı uzaktan eğitim şeklinde yürütmekte, çeşitli kısıtlamalar yaşayarak geçirebilmektesiniz.

“TÜM TEDBİRLER SİZLERİN VE HALKIMIZIN SAĞLIĞINI KORUMAK İÇİNDİR”

Okulunuzu, arkadaşlarınızı, öğretmenlerinizi ve dışarda arkadaşlarınızla zaman geçirmeyi çok özlediğinizi biliyoruz.

Biliniz ki alınan tüm tedbirler sizlerin ve tüm halkımızın sağlığını korumak içindir.

İçinde bulunduğumuz kontrollü normalleşme döneminde her ne kadar okullarınızda olamasanız da alınan tedbirler çerçevesinde, bulaş riskini artırabilecek büyük kalabalıklar oluşturmadan, maske-mesafe-temizlik kurallarına uyarak hoşça vakit geçirebileceğinize, bu önemli günü çeşitli etkinliklerle en iyi şekilde değerlendireceğinize inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını ve ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”