Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

ÖDSGM Genel Müdürü Sadri Şensoy’dan Kars’ta PIRLS 2021 uygulamasına katılacak okullara ziyaret

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri (ÖDSGM) Genel Müdürü Dr. Sadri Şensoy, Kars’ta 16-17 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek olan Uluslararası Okuma Becerilerinde Gelişim Araştırmasında (PIRLS) Türkiye’yi temsil edecek okullara ziyaretlerde bulunarak, uygulamaya katılacak öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme,

Genel Müdür Sadri Şensoy, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay ve PIRLS sürecini ilde koordine eden Kars Ölçme Değerlendirme Merkezi ekibi ile birlikte ilk olarak Arpaçay 15 Temmuz Şehitleri İlkokuluna ardından Merkez GAMP İlkokulu ve Başbakanlık TOKİ İlkokullarına, ziyaretlerde bulundu.

Öğretmen ve öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılanan Şensoy, burada okul müdürleri ve sınıf şube öğretmenlerinden süreç hakkında bilgiler aldı.

Öğrencilerle de sohbet eden Genel Müdür Sadri Şensoy, Kars’ta PIRLS farkındalığının ve öğrenci motivasyonunun yerinde olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sohbetler esnasında okuduğunu anlamanın her alanda başarı getireceğini bu yüzden PIRLS uygulamasının son derece önemli olduğunu, beş yılda bir yapılan bu uygulamaya katılıyor olmanın okul, öğrenci ve sınıf şube öğretmenleri için büyük bir şans ve ayrıcalık olduğunu, öğrencilerin sadece kendisini değil milleti de temsil ediyor olmanın hem sorumluluğunu hem gururunu yaşamaları gerektiğini vurgulayan konuşmalar yapan Şensoy, öğrencilerin motivasyonunu daha da artırdı.

Genel Müdür Sadri Şensoy başta İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay olmak üzere ilde süreci yöneten Kars Ölçme Değerlendirme Merkezine, uygulamaya katılacak okul yönetimi, sınıf öğretmenleri ve sürecin merkezinde olan öğrencilere teşekkür etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Sadri Şensoy, geçtiğimiz gün de Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz‘ü ziyaret etmiş ve Kars‘ta da uygulanacak PIRLS 2021 uygulaması ile ilgili istişarelerde bulunmuştu. 

PIRLS 2021 UYGULAMASI

Dünya çapında eğitimi araştırmak, anlamak ve iyileştirmek için çalışan ulusal araştırma kurumlarından biri olan IEA (Uluslararası Eğitim Başarısını Değerlendirme Derneği) tarafından 5 yılda bir gerçekleştirilen Uluslararası Okuma Becerileri Gelişim Araştırması (PIRLS) 2021 Nihai Uygulaması, dünya çapında 50’den fazla ülkede, Türkiye’de 48 ilde, 192 okulda, yaklaşık 7000 öğrenciye uygulanacak.

4. sınıf öğrencileri üzerinde gerçekleştirilecek uygulamayla, öğrencilerin okuma becerileri ve bu beceriyi etkileyen faktörler tespit edilecek.

PIRLS 2021 Kars’ta ise 16-17 Haziran tarihlerinde uygulanacak.

Uygulamadan sonra öğrenci, veli ve öğretmeni kapsayan anketler yapılacak.

Elde edilen veriler sayesinde uluslararası ölçütlere dayalı değerlendirme sonuçları alınacak ve bu sonuçlara göre eğitim sisteminde iyileştirme çalışmaları yapılacak.