Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ali Babacan’dan Sarıkamış ormanlarındaki ağaç kesimlerine tepki: Gerçekten çok yazık!

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Sarıkamış İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, Sarıkamış ormanlarındaki ağaç kesimine tepki gösterdi. Sarıkamış’taki orman alanlarının son dönemde hektar olarak 3’te 1’e kadar düştüğüne dikkat çeken Babacan, “Hammadde fiyatı arttıkça, ağacın metreküp fiyatı arttıkça kesmek çok cazip hale geliyor. Bazen düzenli, fazla verilen izinlerle oluyor bu kesim, bazen de kaçak oluyor. Ama gerçekten çok yazık.” dedi. 

DEVA Partisi lideri Ali

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Sarıkamış İlçe kongresine katıldı.

Sarıkamış Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen kongrede konuşan Babacan, hem ülkenin hem de Sarıkamış‘ın sorunlarına ilişkin dikkat çeken değerlendirmeler yaptı.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan’ın konuşmasının tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz; 

SARIKAMIŞ ORMANLARINDAKİ AĞAÇ KESİMİNE TEPKİ

Konuşmasında Sarıkamış ormanlarındaki ağaç kesimlerine de tepki gösteren Ali Babacan, Sarıkamış‘taki orman alanları son dönemde hektar olarak aşağı yukarı 3’te 1’e düşmüş durumda. Hammadde fiyatı arttıkça, ağacın metreküp fiyatı arttıkça kesmek çok cazip hale geliyor. Bazen düzenli, fazla verilen izinlerle oluyor bu kesim, bazen de kaçak oluyor. Ama gerçekten çok yazık.” ifadelerini kullandı.

Bununla ilgili çok ciddi tedbirlerin alınması gerektiğine dikkat çeken Babacan, tek bir fidanın dahi kıymetinin bilinmesi gerektiğini vurguladı.

Kars‘ın Ardahan‘ın, bu yöremizin, bu cennet vatanın kıymetini bilmemiz lazım.” diyen Ali Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Böyle güzellik dünyada çok az. Ama içinde çok yaşayınca insan yakınındaki güzelliğin farkına varamayabiliyor.

Ya da ekonomik gerekçeler, rant bazen insana yanlışlar yaptırabiliyor.

Bu ülkenin her bir damla suyunun, her bir fidanının, ağacının, nehirlerinin, göllerinin, denizlerinin kıymetini bilmemiz gerekiyor.

Allah korusun kıymetini bilmezsek bu yarın başka bir noktaya gider. Bu vatan kolay bizim olmadı.

Çok mücadele verildi. Bu vatanda biz kendi bayrağımızı, kendi cumhuriyetimizi, kendi bağımsızlığımızı oluşturmak için çok büyük mücadele verdik.

İşte Sarıkamış bunun en acı hatıralarının birisiyle yaşıyor. Sadece egemenlik yeterli değil. Egemen olduğumuz toprakları da gözümüz gibi korumak, temiz tutmak ve yaşanabilir bir vatanı çocuklarımıza, torunlarımıza bırakmak en önemli işimiz.”

İlgili Haber:  Ali Babacan Kars ve Ardahan'a geliyor!