Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Deniz Zeyrek’ten ‘Kars Çayı’ isyanı: Bu iğrenç durum bir kente nasıl reva görülebilir?

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Kars Çayı’ndaki kirliliğe ilişkin bir yazı kaleme alarak, “Bu iğrenç durum bir kente nasıl reva görülebilir ki? Bir arıtma tesisi yapmak bu kadar mı zor?” diye sordu. 

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek,

Son günlerde yaşanan kuraklık nedeniyle su seviyesi iyice azalan ve çevreye kötü kokular yaymaya başlayan Kars Çayı, kent sakinlerine zor günler yaşatırken, Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Zeyrek, ‘İnsan doğduğu yerde doyabilmeli!’ başlıklı yazısında Kars‘ın kanalizasyonun hiçbir arıtma olmadan Kars Çayı‘na bırakıldığını dile getirerek, “Bu iğrenç durum bir kente nasıl reva görülebilir ki? Bir arıtma tesisi yapmak bu kadar mı zor?” diye sordu.

Yazısında ayrıca Kanal İstanbul projesini hatırlatan Zeyrek, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Haziran‘da Kanal İstanbul projesine temel atmaya hazırlanıyormuş. Kendilerine lafı hiç dolandırmadan soruyorum” diyerek şunları ifadeleri kullandı;

Kars‘ın kanalizasyonu hiçbir arıtmaya tabi tutulmadan Kars Çayı’na boşalırken, on binlerce hayvan lağımlı suyu içerken, tarlalar lağımlı suyla sulanırken, insanlar lağımlı suyu kullanırken ve buna rağmen koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir kentine atık su arıtma tesisi dahi yapmaktan acizken, maliyeti 30-40 milyar doları bulacak olan Kanal İstanbul’u nasıl yapacaksınız?

Velev ki yaptınız. Bunun kalabilmek için Kars‘ta, Ardahan‘da karnını doyurmak zorunda olan insanlara faydası ne olacak?”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

İlgili Haber:  Kars Çayı "Yandım Allah" diyor, yok mu duyan?