Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu’ndan umutlandıran açıklama

Kars İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Zakir Lazoğlu, vaka sayılarının son günlerde düşmeye başladığını belirterek, “Aşı sırası gelen tüm vatandaşlarımızı aşıya davet ediyor ve vaka sayımızın düştüğü bugünlerde rehavete kapılmadan, kuralara uyarak bu hastalığın üstesinden geleceğimize inanıyorum.” dedi.

Kars İl Sağlık Müdürü

İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Zakir Lazoğlu, Kars‘taki aşılama çalışmalarına ve vaka sayılarındaki düşüşe ilişkin bir değerlendirme yaptı.

Aşılama çalışmaları ve vatandaşların kurallara uyması sonucu Kars‘ta vaka sayısının düşmeye başladığını belirten Lazoğlu, “Aşı sırası gelen tüm vatandaşlarımızı aşıya davet ediyor ve vaka sayımızın düştüğü bugünlerde rehavete kapılmadan, kuralara uyarak bu hastalığın üstesinden geleceğimize inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Uzman Doktor Zakir Lazoğlu’nun açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“Sağlık  Bakanlığının belirlemiş olduğu takvim doğrultusunda başlamış olduğumuz aşı çalışmasına tüm hızıyla devam ediyoruz.

Her geçen gün yeni bir yaş ve kriter takvime dahil edilmekte.

Kademeli olarak tüm vatandaşların aşılaması tamamlanarak toplum bağışıklığının oluşması amaçlanmakta.

Cuma günü 18 yaş ve üzeri genç vatandaşlarımıza aşı hakkı açılmış olacak.

İlimizde vatandaşlarımızın aşılarının hızlı ulaşılabilir ve kısa sürede tamamlanması için aşılama hizmetini daha kapsamlı hale getirdik.

Köyde, mezrada, yaylada yaşayan, şehir merkezine ulaşımı zor olan vatandaşlarımıza aşılama ekibimiz ulaşarak sırası gelenlerin aşılamalarını gerçekleştiriyoruz.

Aşılamaya daha hızlı bir ivme kazandırmak için tüm hastanelerimizde olduğu gibi toplum sağlığı merkezlerini, ilçe sağlık müdürlüklerini, aile hekimlerini aşılamaya dahil ettik.

Ayrıca aşının ulaşılabilirliğini arttırmak için şehir merkezinde ADSM semt polikliniğini aşı uygulama merkezi olarak tüm vatandaşlarımızın hizmetine açtık.

Aşı hakkında tereddütleri olan veya yeterli bilgi sahibi olmadığını düşünen vatandaşlarımız bilgilendirmek ve uygun aşı merkezine yönlendirmek için şehrin işlek noktalarına Covid-19 aşı bilgilendirme stantları kurduk.

Tüm bunların yanı sıra vatandaşlarımızın aşı hakkında tüm soru ve şikayetlerine hızlı, güvenilir cevap ve çözüm sağlanması için aşı çağrı merkezimiz hizmetine devam ediyor.

“NİHAHET VAKA SAYIMIZDA DÜŞÜŞ SAĞLANDI”

İlimizde yapmış olduğumuz tüm bu çalışmalar ve vatandaşlarımızın kurallara riayet etmesi sonucu nihayet vaka sayımızda düşüş sağlandı.

Aşı sırası gelen tüm vatandaşlarımızı aşıya davet ediyor ve vaka sayımızın düştüğü bugünlerde rehavete kapılmadan kuralara uyarak bu hastalığın üstesinden geleceğimize inanıyorum.”

İlgili Haber:  İllerin koronavirüs vaka oranları açıklandı: Sonunda Kars'tan güzel haber geldi!