Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars Valisi Türker Öksüz Haber Değer’e açıkladı: Bu sene ihale etmeyi planlıyoruz!

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, daha önce yarım bırakılan otogarın güçlendirme projesini hazırlayıp bu sene ihale etmeyi planladıklarını söyledi.

Kars Valisi ve Belediye

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Belediye çalışmalarına ve kentte yapımına devam eden projelere ilişkin Haber Değer’de Atıf Özbey ile Ali Parim’e özel açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz Ekim ayından beri Belediye Başkan Vekilliği görevini de yürüten Vali Öksüz, HDP’den borç içerisinde, kurumsallaşamamış ve vatandaşların beklentilerine yanıt veremeyen bir belediye devraldıklarını söyledi.

Belediye’yi devraldıklarında 303 milyon TL borçla karşılaştıklarını belirten Öksüz, “Bu borcun 31 buçuk milyonunu ödedik. Aynı zamanda yeni kaynaklar oluşturmak için de çok çaba sarfettik. Bugün geldiğimiz noktada bazı kalemlerde yaklaşık yüzde 600 oranında gelir artışı sağlamayı başardık.” dedi.

“OTOGAR BU SENE İHALE EDİLECEK”

Vali Öksüz, otogar çalışmalarında gelinen noktayla ilgili de önemli bilgiler verdi.

Şehrin en önemli ihtiyaçlarından bir tanesinin otogar olduğuna dikkat çeken Öksüz, “İller Bankası Genel Müdürümüzle görüştüm. Daha önce yarım bırakılan otogarın güçlendirilme projesini hazırlayıp İnşallah bu sene ihale etmeyi planlıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, diğer çalışmalara ilişkin ise şunları kaydetti;

“Sezon sonuna kadar, çok yoğun çalışacağız. 16 kilometrelik Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) asfalt yapmayı planlıyoruz. Yaklaşık 60 bin metrekare bazalt kaldırım çalışmalarımız var. Ayrıca kilitli parke taş çalışmalarında 50 bin metrekareyi geçmeyi planlıyoruz. 

Geldiğimiz Ekim ayından beri 67 kilometre asfalt yaptık. 130 bin metrekare kilitli parke ve kaldırım, 3.5 kilometre su hattı, 3.5 kilometre kanalizasyon hattı, 28 kilometre de stabilize yol yaptık. 

Yine Belediye‘ye geldiğimizde 54 araç vardı. Bu araçların bazıları atıl durumdaydı, bazıları da haczedilmişti. 26 tanesini daha aktif hale getirdik. 7 tane de yeni araç satın aldık.

ARITMA TESİSİ İHALESİ

Kars Atıksu Artıma ve Toplama Tesisinin ihalesi için teklifler 14 Ekim‘de alınacak. DSİ ihaleyi yapıp tesisi bize devredecek. Projenin tamamlanması için 1-2 seneye ihtiyacımız var. Ama çevreye yayılan kötü kokuyu çok daha kısa sürede ortadan kaldıracağız. 

PEYNİR MÜZESİ EKİM AYINDA AÇILIYOR

Peynir Müzesi’nin restorasyon çalışmalarında sona geldik. Çalışmalar 30 Eylül‘de tamamlanacak ve Ekim ayının ilk haftalarında açacağız.”