Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ağrı da artık ‘mavi’: Vali Osman Varol yeni hedefi açıkladı!

Ardahan, Kars ve Iğdır’ın ardından Ağrı da ilk doz aşılamada yüzde 75 oranını geçerek ‘mavi’ kategorideki iller arasına girmeyi başardı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Yeni örneğimiz Ağrı olsun” derken, Vali Osman Varol ise bundan sonraki hedefin yüzde 100’e ulaşmak olduğunu açıkladı.

Ardahan, Kars ve Iğdır'ın

9 Eylül 2021 tarihli Türkiye Koronavirüs Risk Haritası‘na göre, ilk doz aşılamada yüzde 75.1 oranına ulaşan Ağrı, orta risk seviyesini düşük risk seviyesine indirmeyi başardı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ağrı‘nın ‘mavi’ kategorideki iller arasına girmesine ilişkin bir paylaşım yaparak, Turuncu ve Sarı risk grubunda sadece 14 ilimiz kaldı. Covid-19’a karşı, tüm illeriyle Mavi bir Türkiye Risk Haritası için yapılması gerekeni yapalım. Yeni örneğimiz Ağrı olsun!” ifadelerini kullandı.

VALİ VAROL: ARTIK HEDEFİMİZ YÜZDE 100 

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol ise yeni hedefin yüzde 100 aşılama oranına ulaşmak olduğunu açıklayarak, şu mesajı paylaştı;

“Ağrı’mız artık MAVİ. %75’in üzerine çıkan ilk doz aşı oranıyla Risk Haritasında artık düşük riskli iller arasındayız. Bu sonuç için sağlık teşkilatımıza, duyarlı hemşehrilerimize,  katkı sunan STK, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum… Artık hedefimiz %100.”