Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars Valisi Türker Öksüz muhtarlardan destek istedi: Hiç medeni bir davranış değil!

Kars Valisi ve Belediye Başkanvekili Türker Öksüz, zaman zaman köylerde yaşanan silahlı kavgalardan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “Sebebi ne olursa olsun olayları silahla, bıçakla çözmeye çalışmak, hiç medeni bir davranış değil. Onun için muhtarlarımızdan bu konuda destek bekliyoruz.” dedi. 

Kars Valisi ve Belediye

Daha önce Aynalı Köşk Sanat Merkezi ve Bilgi Evi’nde mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Kars Valisi ve Belediye Başkanvekili Türker Öksüz, şimdi de Merkez köy muhtarlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda köy muhtarlarına seslenen Vali Öksüz, köylerde zaman zaman yaşanan olaylara değinerek, aileler arasında husumet, hayvan hırsızlığı, kasten yaralama gibi istenmeyen olayların zaman zaman olabildiğini ve bu olaylar nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

“Sebebi ne olursa olsun hiç medeni bir davranış değil”

“Maalesef insanlarımız bu konuda fazla fevri davranıyorlar.” diyen Öksüz ardından sözlerine şöyle devam etti;

“Silahla kendi hakkını arama ya da silahla kendi komşusunu, kendi köylüsünü yaralama ya da öldürme olayları olabiliyor. Bunları üzüntü ile karşılıyoruz, doğru bulmuyoruz. Birçok köyümüzde bu nedenle güvenlik tedbiri almak zorunda kalıyoruz. Bu güvenlik tedbirlerimizden dolayı vatandaşımız da mağdur oluyor, rahatsız oluyor. Daha huzurlu daha güvenli yaşamak varken sebebi ne olursa olsun olayları silahla, bıçakla çözmeye çalışmak, hiç medeni bir davranış değil. Onun için muhtarlarımızdan bu konuda destek bekliyoruz.”

Bu tür olayların yaşanma ihtimali olduğunda muhtarların gerekli yerleri bilgilendirmesi gerektiğini belirten Vali Türker Öksüz,“Kolluk kuvvetlerini, jandarmayı hepimizi bilgilendirmeniz, köyde çıkacak muhtemel olayların önlenmesi açısından önemlidir. Allaha şükür biz, Kars’ta huzur ve güvenliğin sağlandığını rahatlıkla ifade edebiliyoruz.” dedi.

Ayrıca Kars’ta terörün de büyük ölçüde sona erdiğini ifade eden Kars Valisi Öksüz, “Vatandaşımız, huzur içerisinde gerek şehir merkezinde gerek köylerde terör belası denen beladan büyük ölçüde kurtuldu. Teröristler, büyük ölçüde etkisiz hale getirildi. Küçük çaplı Çemce-Madur bölgesinde terörist varlığı vardı. Çok şükür onları da bertaraf ettik. Kolluk güçlerimiz, büyük bir mücadele gösterdi. Jandarmamız hakikaten çok güzel operasyonlar yaptı ve sonuç itibariyle huzur ve güvenliğimizi sağladık, onlardan kurtulmuş olduk. Bundan sonra huzurumuzu güvenliğimizi hiç bir şey bozmasın istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Aşı konusunda bazı yanlış yanıltıcı bilgiler etrafta dolaşıyor”

Öte yandan Kars Valisi ve Belediye Başkanvekili Türker Öksüz, konuşmasında koronavirüs tedbirlerine ve aşı çalışmalarına da değindi.Kovid-19 sürecinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Vali Öksüz, ardından sözlerine şöyle devam etti;

“Alınan tedbirlere rivayet etmemiz önemli. İnsanların kendi kişisel tedbirini alması lazım. Yani maske-mesafe ve temizlik kurallarına uymamız ve onun yanında mutlaka aşımızı olmamız lazım. Aşı konusunda bazı yanlış, yanıltıcı bilgiler etrafta dolaşıyor ama bunların birçoğu doğru değil. Dolayısıyla aşılamaya özen göstermemiz gerekiyor.

“Hastanede yana hastaların çok büyük kısmı ya aşısız ya da eksik aşılı”

Şuan hastanede yatan, entübe olan, yoğun bakımda olan hastaların çok büyük bir kısmı aşısını hiç yaptırmamış ya da aşını eksik yaptırmış kişilerdir. Şuanda entübe edilip tabiri caize can çekişen maalesef vatandaşlarımız aşısını yaptırmamış olanlardır. Dolayısıyla buna gerçekten dikkat ederek aşılamaya özen göstermemiz gerekiyor.

Sizler de muhtar olarak bizlerin devletimizin taşradaki köylerdeki temsilcisi vatandaş ve devlet kuruluşları arasında köprü görevi üstenen çok önemli bir yerel yönetim biriminin başındasınız. Sizin kendinize özgü bir yönetiminiz var. İhtiyar heyetiniz var, köy tüzel kişiliğini temsil eden konumunuz var.

Dolayısıyla köydeki her türlü hizmetin yürütülmesinde sizler önemli bir konumu üstleniyorsunuz. Sizlerden beklentimiz vatandaşımızı öncelikle bu konularda sağlık gibi en hayati konu da bilgilendirmeniz onları aşıya teşvik etmenizdir.”

Köylerdeki altyapı çalışmaları

Son olarak köylerin altyapı ihtiyaçlarına ilişkin de konuşan Kars Valisi Türker Öksüz, gerek İl Özel İdaresi gerekse Köylere Hizmet Götürme Birliği imkânları ile ihtiyaçların karşılanmaya çalışıldığını vurgulayarak şunları dile getirdi;

“Beton santrali ve kilit parke tesisi kurarak elimizdeki imkânlarla daha çok köyümüze hizmet götürmeyi hedefledik. Bu yıl onları faaliyete geçirdik. Biraz gecikmelerimiz oldu ama üretime başladık. Hem parke üretimi yapıyoruz hem de beton üreterek köy yollarımızı Silindirle Sıkıştırılmış Beton (SSB) şeklinde yapıyoruz.

Yer yer köylerimizin içlerinde de daha çok kilitli parke taşı uygulaması yaparak köylerimizin alt yapısını düzeltmeye gayret ediyoruz. Az da olsa içme suyu sorunu olan yerler var. Bazılarında su kaynağı problemi var, bazılarında da ihtilaflı kaynaklar var.

İhtilafın çözülmesini biz hepinizden rica ettik. Daha önce de bir birinize suyu esirgemeyin dedik ama maalesef bazı bölgelerde köylülerimiz bu konuda pek uzlaşmaz tavır sergiliyorlar. Bunun da ortadan kaldırılmasını sizlere tekrar hatırlatıyorum.

Çünkü söz konusu insanların hayat kaynağı olan sudur, başka bir şey değil. Onun için su konusunda herkes bir birine yardım etmeli. Biz de İl Özel İdaremizin imkânlarıyla gerekli alt yapı çalışmalarını yapıp suyu yetersiz olan ya da sıkıntı olan köylerin sorunlarını çözmek istiyoruz.

Bu seneki çalışmalarımız devam ediyor. Sezon sonuna geliyoruz. Mevsim el verdiği ölçüde içme suyu, yol, kanalizasyon gibi çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnşallah gelecek yıl çok daha geniş bir çalışma olacak. Çünkü artık kışın parke üretimi yaparak stoklama imkânımız olacak, hem de ihalelerimizi daha önceden gerçekleştirerek işlere daha erken başlama imkânını bulacağız. Yani sözün özü; gelecek yıldan itibaren sizin sıkıntıda olduğunuz yol sorunlarını en asgari kısa sürede indirmiş olacağız.”

Kaynak: Kars Valiliği