Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars Valisi Türker Öksüz: Kars’ın kalesindeki ay-yıldız, dünya durdukça Türkiye’ye güneş gibi doğmaya devam edecektir!

Kars Valisi ve Belediye Başkanvekili Türker Öksüz, 30 Ekim Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. 

Kars Valisi ve Belediye

Vali Öksüz, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında, “Bağımsızlık ateşini 30 Ekim’de yakan hürriyet sevdalısı şehitlerimiz, Kars’ımızı vatan topraklarına katan kahramanlarımız emin olsunlar ki! Kars’ın kalesindeki ay-yıldız, dünya durdukça Türkiye’ye güneş gibi doğmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Öksüz’ün paylaşımında kullandığı görselin üzerinde şu sözler yer aldı;

“30 Ekim 1920. Bugün, Gazi Kars’ın esaret zincirlerini kırarak vatan toprağının bir parçası olduğu gündür! Kars, Birinci Cihan Harbinin Kuzey Kafkas cephesidir ve bu nedenle dağlarında, platolarında, bu kutsal topraklarında on binlerce şehidimiz yatmaktadır. 43 yıl Rus işgalinde kalan Kars, Doğu Cephesi komutanı Kazım Karabekir Paşa’nın emrindeki kuvvetlerin 28 Ekim 1920’de harekete geçmesi ve 9’uncu Kafkas Tümeni’nin şehre girmesiyle 30 Ekim 1920’de düşman işgalinden kurtarılmıştır. Kars’ın kurtuluşu, düşmana karşı topyekün mücadele veren Türk halkına büyük moral olmuştur.”