Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Settar Kaya’dan Barış Yarkadaş’a ‘Arpaçay’ tepkisi: İşgüzarlık yapmış!

Gazeteci Barış Yarkadaş’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sırasında Arpaçay meydanına asılan kırışık bayrakları gündeme taşımasına Settar Kaya’dan sert tepki geldi. Yarkadaş’ı ‘işgüzarlık’ yapmakla suçlayan Kaya, “Arpaçay gibi tarihte şerefli adı bulunan ilçenin olumsuz algılanmasına meydan vermek, Karslı Barış Yarkadaş’a yakışmamıştır.” dedi. 

Gazeteci Barış Yarkadaş'ın 29

Kars’ın Arpaçay ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında kırışık şekilde meydana asılan bayraklar, sosyal medyada tartışma konusu oldu. Twitter hesabından Arpaçay meydanından bir görüntü paylaşan Gazeteci Barış Yarkadaş, Belediye Başkanı Erçetin Altay‘a yüklenerek, “Memleketim Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde bayrağımıza büyük saygısızlık. AKP’li Belediye Başkanı Erçetin Altay’ın yönettiği belediye, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ilçenin meydanına hiç utanmadan bu bayrakları astırdı. Dostum İbrahim Bartan’ın çektiği görüntüleri izlerken utandım!” ifadelerini kullandı.

Barış Yarkadaş‘ın paylaşımından kısa bir süre sonra da Arpaçay Belediyesi‘nden bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “kırışık bayrakların belediye tarafından bilinçli olarak asıldığı” iddiasının yanlış ve asılsız olduğu vurgulanarak, bazı bayrakların düzensiz olduğunun fark edilmesinin ardından hemen müdahale edildiği ve düzeltildiği aktarıldı. Ayrıca sorumlu personeller hakkında soruşturma başlatıldığı da belirtilerek, “Bağımsızlığımızın simgesi Şanlı Türk Bayrağımız, bizim her zaman kırmızı çizgimiz olmuştur” ifadeleri kullanıldı.

SETTAR KAYA: BARIŞ YARKADAŞ İŞGÜZARLIK YAPMIŞ

Öte yandan İYİ Parti Kars Kurucu İl Başkanı Settar Kaya da, Barış Yarkadaş‘ın paylaşımına tepki göstererek, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Arpaçay Belediyesi‘nin ütüsüz bayrak asması olayının ülkenin gündemine taşımasını doğru bulmadığını belirten Kaya, Yarkadaş’ın bu paylaşımını ‘işgüzarlık’ olarak yorumladı.

Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay’ı tanırım. Vatan, millet, bayrak sevgisinden asla şüphe edilemez. Kars’ın hiçbir ilçesinde, köyünde bayrağa saygısızlığa kimse izin vermez.” diyen Settar Kaya, ardından şu ifadelerle paylaşımını noktaladı;
“İdari bir zafiyetten, görevlilerin hatasından dolayı başkana ağır bir suçlamada bulunmak, Arpaçay gibi tarihte şerefli adı bulunan ilçenin olumsuz algılanmasına meydan vermek Karslı Barış Yarkadaş’a yakışmamıştır. Kol kırılır, yen içinde..”