Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars’ta Kovid-19 ile mücadelede hatırlatma dozu uygulanmaya başlandı

Kars’ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede mRNA aşısı olan risk gruplarına hatırlatma dozu uygulanmaya başlandı.

Kars'ta yeni tip koronavirüs

Kars Harakani Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Aytaç Erman Kesgin, gazetecilere, Bakan Koca’nın çağrısı üzerine hastanede aşı yapmaya başladıklarını anlattı.

Hastanede hem randevulu hem de randevusuz aşı yapıldığını söyleyen Kesgin, “Doktor Erdi Şahin hocamızın hem sağlık personeline hem de vatandaşımıza örnek davranışından dolayı teşekkür ediyoruz. Aşılarını yaptırmamış tüm vatandaşlarımızın aşılarını yaptırmalarını, eksik olanları tamamlamalarını tavsiye ediyoruz. Hastanemiz sizler için var.” diye konuştu.

Nöroloji Uzmanı Dr. Erdi Şahin ise geçen yıl aralık ayında Kovid-19 hastalığı geçirdiğini belirtti.

Hastalık sonrası iki doz BioNTech aşısı olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

“3. doz aşısı açıldığında fırsat olduğu gibi hemen gelip aşımı oldum. Aşının koruyucu olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış durumda. O yüzden herhangi bir sağlık problemi olmayan, aşıya engel bir durumu olmayan herkesin aşı olması kesinlikle gerekiyor. Özellikle biz sağlık çalışanları olarak hem kendimizi korumak hem de insanları bilinçlendirmek adına bunu yapmamız gerekiyor. Bu bizim bir görevimiz.”