Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars Valisi Türker Öksüz’den ’10 Kasım’ mesajı!

Kars Valisi ve Belediye Başkanvekili Türker Öksüz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yılı ve 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Kars Valisi ve Belediye

Vali Öksüz’ün mesajında şu ifadeler yer aldı;

“Cumhuriyetimizin kurucusu ve mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 83’üncü yıldönümünde rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü tarihe iz bırakan bir lider ve komutan yapan en büyük özelliği, milletine duyduğu sonsuz güven ve inançtır. Nitekim; 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı milli kurtuluş mücadelemizi 1923’te Cumhuriyeti kurarak taçlandırmış, milletimize çizdiği çağdaş uygarlık yolu ile adını tarihe altın harflerle yazdırmış, kahraman bir asker ve büyük bir devlet adamıdır.

Askeri ve siyasi başarıları, öngörüleri, eserleri ve inkılâplarıyla tarihin akışını değiştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük amacı, Türk Milleti’nin  birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine ulaşması, medeni ve refah seviyesi yüksek bir millet olarak varlığını sürdürmesiydi.

Bugün bize düşen; bağımsızlık uğrunda karşısına çıkan tüm güçlükleri milletinden aldığı güçle aşarak, milletine bağımsızlığını armağan eden, yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla dünya milletlerine de örnek olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemiz için ortaya koyduğu vizyonu hayata geçirmek üzere onun hedeflerini, fikirlerini hissetmek ve Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine sımsıkı bağlı kalarak, temel değerlerimizi koruyarak, kazanımlarımızı arttırarak, ülkemizi hak ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkarma gayreti içerisinde, tüm gücümüzle çalışmaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle; ebediyete intikalinin 83’üncü yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadelemizin kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”