Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu Kars’ta!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir takım temaslarda bulunmak üzere Kars’a geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı

Bakan Karaismailoğlu, Kars-Kağızman kara yolundaki Kırmızı Köprü ile Akçalar Köprüsü’nün açılışını gerçekleştirdi. Burada bir konuşma yapan Karaismailoğlu, Turistik Doğu Ekspresi seferlerinin yeniden başlatılacağını bir kez daha hatırlatarak şunları dile getirdi;

“İpek Yolu güzergahında yer alan Kars, şehrin simgesi haline gelen Sarıkamış ve Çıldır Gölü’ndeki kış turizminin yanı sıra tarihi ve kültürel değerleri ile önemli bir yere sahiptir. Doğu Ekspresi’nin de etkisiyle önemli bir turizm destinasyonu haline gelen Kars, aynı zamanda ülkemizi Kafkasya’ya da bağlamakta. Pandemi nedeniyle ara verdiğimiz Turistik Doğu Ekspresi’miz, seferlerine yeniden başlıyor. Ankara’dan Kars istikametine ilk sefer 15 Aralık’ta yapılacak. Trenimiz, Kars’tan ise 17 Aralık Cuma günü hareket edecek. Sadece yataklı ve yemekli vagondan oluşacak Doğu Ekspresi seferleri karşılıklı olarak haftada iki defa düzenlenecek.”

Konuşmanın ardından kurdele keserek köprülerin açılışını yapan Bakan Karaismailoğlu, Kırmızı Köprü’yü kullandığı araçla geçti.

Açılışa Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, ilçe belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

KARS KALESİ ÇEVRESİNİ İNCELEDİ

Günün ilerleyen saatlerinde Cuma namazını Evliya Camisi’ne geçen Bakan Karaismailoğlu, ardından da Kars Kalesi etrafında Valilikçe yapılan çalışmaları inceledi.

Vali Türker Öksüz’ü makamında ziyaret ettikten sonra Faik Bey Caddesi’nde esnafı dolaşan Karaismailoğlu, daha sonra geçtiği AK Parti İl Başkanlığı binası girişinde partililerce çiçekle karşılandı.

ARDINDAN KARS LOJİSTİK MERKEZİ’NE GEÇTİ

Bakan Karaismailoğlu, Kars’taki programları kapsamında Vali ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ve AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ile Kars Lojistik Merkezi’ne geçerek, burada da incelemede bulundu.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, lojistik maliyetlerinin düşürülmesinde demir yolunun önemli olduğuna dikkati çekerek şöyle konuştu;

“Biz de limanlarımızı, OSB’lerimizi, sanayilerimizi demir yolu hatlarımıza, limanlarımıza bağlıyoruz. Tabii orta koridorun Bakü-Tiflis-Kars demir yolunun açılmasıyla birlikte bu kadar işlevsel hale gelmesi Kars’ı önemli bir merkez haline getirdi. Kars Lojistik Merkezi de çok aktif bir şekilde çalışmaya başladı. Bundan sonra bu artarak devam edecek. Kars Lojistik Merkezi’nin altyapı çalışmaları tamamen bitti. Bu merkezin ikinci etap çalışmaları hazırlıklarını yapıyoruz.” 

Hem kara yolunda hem de demir yolunda önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

“Kars Lojistik Merkezi’nin orta koridorun merkezinde olması, Pekin’den Londra’ya uzanan demir yolu hattında olması çok önemli bir işlevsel görev görecek. Tabii aynı zamanda Azerbaycan’daki, Karabağ’daki gelişmeler, Zengezur koridorunun açılması, Nahçivan ile Türkiye’nin direkt Azerbaycan ile bağlantısı olması ve Nahçivan koridorundaki yol bağlantıları ve bizim de Nahçivan ile olan demir yolu bağlantılarıyla ilgili planlarımız devam ediyor. Kars-Iğdır-Dilucu demir yolu hattımızda planlarımız içinde çalışmalar devam ediyor. Ülkemizde 2002 yılı öncesi çok ihtiyaç olan ve son derece yetersiz olan kara yolu altyapısını son 19 yılda çok büyük gelişmelerle iyi bir seviyeye getirdik.”

Karaismailoğlu, kara yollarında yatırımların hiçbir zaman bitmeyeceğini ancak demir yolu ağırlıklı bir döneme girdiklerini vurgulayarak, “4 bin kilometrenin üzerinde demir yolu çalışmamız devam ediyor. Bunlar artarak devam edecek. Ulaştırma ve lojistik master planlarımız çerçevesinde ülkemizin önemli noktalarına demir yolu hattı çekmek için çalışmalarımız artarak devam edecek.” dedi.