Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır: Kadına yönelik şiddet protesto edildi

Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla programlar düzenlendi, basın açıklamaları yapıldı.

Kars, Ağrı, Iğdır ve

Kars’ta İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, kentteki bazı noktalarda broşür dağıttı.

Ayrıca, kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesi, ekonomik ve sosyal hayata katılımlarının sağlanması ve kadına yönelik şiddete engel olunması amacıyla Faikbey, Kazımpaşa ve Atatürk Caddesi’nde polis ekiplerince kurulan stantlarda vatandaşlar bilgilendirildi.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, stantları gezerek kadınlarla sohbet etti.

AK Parti Kars Kadın Kolları Başkanı Zelal Sara da parti binası önünde yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetle tüm dünyanın mücadele ettiğini anımsattı.

Her türlü şiddete karşı olduklarını ifade eden Sara, kadına yönelik şiddetle mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini vurguladı.

Ayrıca akşam saatlerinde Kars Kalesi, Vali Öksüz’ün talimatıyla turuncu renkte ışıklandırıldı.

Ardahan

Ardahan Barosu da kadına yönelik şiddeti protesto etti. Baro Başkan Vekili Songül Şit, baroda yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddeti kınayarak, “Kadına yönelik şiddetin önlenmesi devletin kadınları korumaya yönelik önlemleri ve şiddete yönelik politikalarıyla birebir ilgilidir.” dedi.

Ağrı

Ağrı’da HAK-İŞ Konfederasyonu İl Başkanlığı Kadın Komitesi ve AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı üyeleri kadına yönelik şiddeti protesto etti.

Kadınlardan Aysel Çakan, HAK-İŞ İl Başkanlığı önünde toplanan grup adına yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddete, istismara, eşitsizliğe, ayrımcılığa, yoksulluğa, mobbinge ve güvencesizliğe karşı durmak için bir arada olduklarını söyledi.

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadına yönelik şiddetin devam ettiğini ve her üç kadından birinin fiziksel veya cinsel şiddete maruz bırakıldığını belirten Çakan, “İçişleri Bakanlığımız tarafından yerli ve milli imkanlarla oluşturulan KADES programını 2018’den bu bugüne kadar 2 milyon 758 bin 120 kadın indirmiş ve 248 bin 473 ihbar alınmıştır. Bu çalışmalar sayesinde geçmişte uğradıkları şiddeti konuşamayan, paylaşamayan, gizli tutan kadınların artık konuştuklarını, resmi makamlara ve sivil toplum kuruluşlarına daha yoğun şekilde başvurduklarını ve şikayette bulunduklarını görüyoruz.” dedi.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Zeynep Eldem ise partisinin toplantı salonunda yaptığı konuşmada, partisinin kurulduğu günden bugüne kadına yönelik şiddetle mücadelede reform niteliğinde adımlar attığını anlattı.

Iğdır

Son olarak AK Parti Iğdır Kadın Kolları Başkanlığınca parti binasının toplantı salonunda basın açıklaması düzenlendi.

Programa ellerindeki “Kadın güçlenirse toplum güçlenir”, “Kadın Allah’ın emanetidir” yazılı dövizlerle katılan kadınlar, kadına yönelik şiddeti protesto etti.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güneş, burada yaptığı açıklamada, kadına şiddetin sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın sorunu olduğunu aktardı.

Şiddetin her türlüsüyle mücadelede kararlı olduklarını söyleyen Güneş, şöyle konuştu:

“Tek bir kadına yönelik şiddete daha tahammülümüz yok. Sadece ev içi değil, başta PKK olmak üzere tüm terör örgütlerinin kadınlara ve çocuklara yaptığı her türlü şiddetle kararlılıkla mücadele edeceğiz. Bugün bir kez daha tüm gücümüzle haykırıyoruz ki, şiddet uygulayana, şiddete taraf olana, şiddet üzerinden siyaset yapana, mobbing ve sözlü şiddet uygulayana, şiddeti onaylayan zihniyete karşı kadın-erkek omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz.”